banner56

Bağcılar Belediyesi’nin Projeleri ‘Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Dikkat Çekti

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Sempozyumu”nda yerel yönetimlerin sosyal hizmette başarılı olan uygulamaları, bu alanda karşılaşılan güncel sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, yaptığı sunumda Bağcılar Belediyesi’nin başarılı ve ses getiren projelerini anlattı.

Bağcılar Belediyesi’nin Projeleri ‘Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Dikkat Çekti
 Yerel yönetimlerde sosyal hizmet sempozyumu politikalar ve uygulamaları Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Beşiktaş’taki Barbaros Point Otel’de düzenlenen sempozyuma yerel yönetimlerin üst düzey yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Üç oturumda gerçekleşen sempozyumda belediyelerde sosyal hizmet uygulamaları, sosyal hizmette güncel meseleler, çözüm önerileri, sosyal hizmette işbirliği ve imkanlar başlıkları adı altında sunumlar yapıldı.

"Bu program sadece bir başlangıç"

Sempozyumla yerel yönetimlerde uygulanan başarılı ve başarısız uygulamalar konusunda fikir alışverişi yapılacağını belirten Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan, "Bugün burada aslında birlikte hem belediyelerimizin çok kısa neler yaptığını görmüş olacağız. Akademisyenler bunun sürdürülebilirliği bakış açısıyla değerlendirmede bulunacaklar. Küresel ölçekte işler yapan bu aktörlerimiz gelecekteki işbirliği imkanları konusunda bazı fikirler sergileyecekler. Bu program sadece bir başlangıç. Bunun işe yaradığını görürsek bundan sonra katkı ürettiğini görürsek devam etmek istiyoruz önümüzdeki yıllarda da kuşkusuz genişleterek. Siz burada birkaç tane örneği görmüş olacaksınız aslında" dedi.

“Bağcılar Belediyesi’nin başarılı projeleri anlatıldı”

Birçok alanda yaptığı başarılı hizmetlerle ilklere imza atan Bağcılar Belediyesi’ni temsilen sempozyuma Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk katıldı.

Gültürk, Bağcılar Belediyesi’nin uluslararası alanda başarılı projeleri sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumla anlattı. Dijital belediyecilikten sosyal hizmetlere kadar Bağcılar Belediyesi’nin uygulamaları sempozyuma katılanların da dikkatini çekti.

“Vatandaşımızın sunduğumuz hizmete kolayca ulaşması için uğraşıyoruz”

Gültürk, “Bağcılar Belediyesi olarak ürettiğimiz projeler, hem Türkiye’de hem de yurtdışında birçok yerel yönetim tarafından örnek alınıyor. Özellikle yurtdışından belediyemizin hizmetlerini görmek ve incelemek için bizi ziyarete geliyorlar. Yaptığımız uygulama kadar vatandaşımızın sunduğumuz hizmete kolayca ulaşması için de uğraşıyoruz. Hizmetlerimizin çoğunu vatandaşımızın ayağına götürüyoruz” dedi.

İlk kez düzenlenen sempozyumla belediyelerin hayata geçireceği farklı projelerin temellerinin atılması ve dezavantajlı kesimlere yeni hizmetlerin sunulması hedefleniyor. 

Etkinliğe Bağcılar Belediyesi’nin yanı sıra yerel yönetimlerden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi’nden temsilciler katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 14:35

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11