banner56

Artık her okulun bir hamisi var

Bağcılar’da örnek bir proje başlatıldı. Okullara maddi ve manevi kaynak sağlanarak fiziki eksikliklerinin karşılanması için “Her Okula Bir Hami” projesi başlatıldı. Proje kapsamında işadamları, sivil toplum kuruluşları, şirketler, üniversiteler ve şahıslar okullara hami olabilecek.

Artık her okulun bir hamisi var
Bağcılar Kadir Kuş İmam Hatip Orta Okulu’nda örnek bir proje başlatıldı. “Her Okula Bir Hami” üst başlığı ile hayata geçirilen proje kapsamında, her okulun bir hamisi olacak.

Bağcılar Times Haber Merkezi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katılımı ile başlatılan proje Kadir Kuş İmam Hatip Ortaokulu’nda pilot okul olarak uygulanacak. Projenin başarılı olması durumunda önce Bağcılar’daki okullarda sonra da İstanbul’daki tüm okullarda uygulamaya geçilecek.
Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programa Vali Mutlu’nun yanı sıra Bağcılar Eski Kaymakamı Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Projenin amacı; “Okullarımıza sahip çıkmak, maddi manevi destek sağlamak. Okulların fiziksel, sosyal kapasitelerinin iyileştirilmesi ve öğrencilerin sosyal, psikolojik, bedensel yönden var olan potansiyellerini geliştirmeleri için kurum, kuruluş, iş adamları ve hayırsever vatandaşlarla çözüm ortaklığı yapılarak okullara destek sağlamak.

Dezavantajlı bölgelerde, ilçelerde maddi gücü olmayan veya yetersiz olan okullara katkı sağlamak. Üniversiteler, öğretmenler, akademisyenler gibi birikimi olan ve bunu paylaşmak isteyenleri, öğrenci ve velilerimizle buluşturmak. Hayırseverleri, iş adamlarını ve iş kadınlarını kamu ve özel kuruluşlarımızı sorunun tamamı olmasa bile bir parçasına ortak etmek” şeklinde açıklandı.
Vali Mutlu yaptığı konuşmada aileleri, öğrencileri ve öğretim görevlilerini bir araya getirdiği için tüm yetkilileri tebrik etti. "Şayet birliğimizi, beraberliğimizi ve sevgimizi bu şekilde paylaşırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diyen Mutlu, “Çocuklarımız bu yıl çok özel bir ortaokulda eğitime başladılar. Çünkü rahmetli Kadir Kuş hocamızın ismini taşıyan ve onu ölümsüzleştiren bir okulda eğitimlerini görüyorlar. Bugün sundukları güzel programdan dolayı da yürekten kutluyorum. Valilikten önce hizmet ettiğim bu ilçede, hangi programda olursa olsun bulunmak büyük bir keyif olmuştur" dedi.
Vali Mutlu konuşmasını, "Kadir Kuş hocamızın mekanı cennet olsun. Her zaman gönüllerimizde yaşayacak. Geceniz hayırlı olsun" sözleriyle tamamladı. 
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı konuşmalarda, projenin önemine dikkat çekerek, hayırlı olması dileğinde bulundu.
KİMLER HAMİ OLABİLECEK?
Okulların fiziki ortamlarının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projede isteyen herkes veya her kurum bir okula “Hami” olabilecek. Projeye göre bir okul başka bir okula hami olabilecek. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, ticari şirketler, iş adamları ve şahıslar da istemeleri durumunda bir okula hami olabilecek. (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11