banner56

Arnavutluk'ta Yetim ve Öksüzler Okula Sevinçle Başladı

Bağcılar Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle Tiran'da iki bin yetim ve öksüz çocuğu giydirdi.

Arnavutluk'ta Yetim ve Öksüzler Okula Sevinçle Başladı
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda hayırseverlerin de katkısıyla Bağcılar'da 1300 yetim ve öksüz çocuğa kıyafet yardımında bulunan Bağcılar Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle Tiran'da iki bin yetim ve öksüz çocuğu giydirdi .

Bağcılar Times Haber Merkezi

Yurt içinde ve yurt dışında önemli sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamların da yardımıyla 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte iki bin yetim ve öksüz çocuğa kıyafet yardımında bulundu. Bağcılar Belediyesi ile Alsar Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği programda "Dünya Kur'an Okuma Yarışması Birincisi" Bünyamin Topçuoğlu da Kur'an-ı Kerim okudu.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki "Aslan Rusi Kapalı Spor Salonu"nda düzenlenen "Arnavutluk Yetim Buluşması" adlı program iki ülkenin Milli Marşları'nın okunmasıyla başladı .

Benzer Projelerimiz Devam Edecek

Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak yetimlere yönelik benzer projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra'yı da gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Çağırıcı, Gurra'nın kendilerini sürekli hayra teşvik eden güzide bir örnek olduğunu söyledi. Yetimler için yaptıkları organizasyona katkı veren Bağcılarlı işadamlarına özellikle de LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'e teşekkür ettiklerini belirten Çağırıcı, benzer faaliyetleri bundan böyle de sürdürmek niyetinde olduklarını açıkladı.

Hedefleri Açıkladı

Alsar Vakfı başkanı Mehdi Gurra da, konuşmasında başta Bağcılar Belediyesi olmak üzere bu faaliyette katkısı olan herkese teşekkür etti. Gurra, gelecekteki hedeflerini şu cümlelerle açıkladı: "Gelecek hafta Türkiye'de okumak üzere 10 öğrenci göndereceğiz. Ayrıca önümüzdeki üniversite döneminde Arnavutluk üniversitelerinde okuyan 20 başarılı yetim çocuğa ilk kez burs vereceğiz.".

Gurra kıyafet yardımına ilaveten ayrıca 1250 yetimin 800'ünün 6 aylık masraflarının İHH, geri kalan yetimlerin 3 aylık masraflarının da Vefa ve diğer hayır kurumlarının göndermiş olduğu bağışlarla karşılandığını söyledi.

150 Ülkede Faaliyet Gösteriyoruz

AK Parti Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir de, Türkiye ve Arnavutluk arasında köklü bir bağ olduğunu ifade ederek Alsar Vakfı'nın da gelecekte İHH gibi sınırları aşan yardım projelerine imza atacağına inandığını belirtti.Arnavutluk Milli Yetimler Büro Sorumlusu Kadri Aliya ise konuşmasında, Gurra'nın yapmış olduğu faaliyetlerden mutluluk duyduğunu kaydetti. Din, dil ve ırk gözetmeksizin yardım elinin muhtaç yetim çocuklara uzatılmasının takdire şayan bir davranış olduğunu belirten Dünya Bektaşi Reisi Edmund Brahimaj da emeği geçenlere teşekkür etti. İHH yönetim kurulu üyesi Mehmet Çelik ise, İHH olarak dünyanın 150 ülkesinde olduğu gibi Arnavutluk'ta da ihtiyaç sahibi olanlara yardım etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11