banner56

Arayan Engellilerle İş Verenler Buluşturuldu

Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi ve İŞKUR’un düzenlediği program kapsamında iş arayan engellilerle işveren firmalar bir araya getirildi. Firmaların insan kaynakları yetkilileri aradıkları vasıfta olan aralarında Bağcılar Engelliler Sarayı kursiyerlerinin de olduğu engellilerle yüz yüze görüşme yaptılar.

Arayan Engellilerle İş Verenler Buluşturuldu
 Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi ile İŞKUR’un ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında işverenler, iş arayan engellilerle bir araya getirildi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen program sırasında 105’i Engelliler Sarayı kursiyeri olmak üzere çok sayıda engelli, firmaların insan kaynakları yetkilileriyle bir araya geldi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi ile İŞKUR internet üzerinden iş arayan engellilere ulaştı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda hazırlanan başvuru masalarındaki yetkililer de iş başvurusunda bulunan engellilerin kayıtlarını aldılar.

Yüzyüze Görüştüler
LC Waikiki, Littel Big, Akdeniz Girişim, Hospitedent, Aktif İnsan Gelişim Akademisi ve Polaris gibi tanınmış firmaların insan kaynakları yetkilileri katıldı. İş arayan engellilerin karşısına çıkan yetkililer firmaları için alacakları personelde aradıkları şartları dile getirdiler. Ardından da iş arayan engelliler konferans salonunda firma temsilcileriyle yüz yüze mülakata alındılar. Firma temsilcileri diş hekimi asistanı, resepsiyon, temizlik görevlisi, idari kadro, reyon gibi bölümlerde çalışacak eleman aradıklarını belirttiler.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, başlattıkları “Kariyer Merkezi’ne” ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir sorun teşkil eden işsizliğe çare bulmak için kurulan internet sitesine başvuran Bağcılar’da oturan iş arayan kişiler, işçi arayan firmalarla buluşturuluyor.

İnternet ve BİLMER üzerinden gerçekleştirilen başvurular değerlendiriliyor. Bağcılar’da ikamet edenlerle ilgili olarak kurulan siteye abonelik için ücret talep edilmiyor.” dedi. Sosyal sorumluluk projesi ile işsizlere ve işverenlere ümit olduklarını kaydeden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Amacımız; Meslek edindirme kurslarımızla, istihdama yönelik yatırımlarımızla, yatırımcılara sağladığımız kolaylıklarla, doğrudan iş başvurusu alan ve iş arayan vatandaşlarımıza kılavuzluk eden internet sitemizle Bağcılar Belediyesi olarak, ilçemizde işsizliği en aza indirerek, işsizlikle mücadele etmektir. Değişen ve gelişen bir Bağcılar’da işsiz sayısını azaltmak ve nihai olarak işsizliği sıfıra yakın düzeye çekmek en büyük gayemizdir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11