banner56

Araştırmacı Yazar Kerim Aytekin konuştu

Araştırmacı yazar Kerim Aytekin, peygamberimizin , “Şehirliler cennete, şehirli olmayanlardan 40 yıl önce girecek” şeklinde buyurduğunu ve bunu temizliğe riayet edip temiz ve nezih ortamlar oluşturarak cemaat halinde yaşamalarına bağladığını söyledi.

Araştırmacı Yazar Kerim Aytekin konuştu
 “Şehirliler cennete, şehirli olmayanlardan 40 yıl önce girecek”


Araştırmacı yazar Kerim Aytekin, peygamberimizin , “Şehirliler cennete, şehirli olmayanlardan 40 yıl önce girecek” şeklinde buyurduğunu söyledi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanında, Çevre Sorunları ve Kent Hayatı üzerine bir konuşma yapan Aytekin, dünyanın, toprağıyla, havasıyla, suyuyla, üzerinde canlı varlıkların yaşayabileceği, evrende henüz emsali bulunmayan bir gezegen olduğunu ve bu emsalsiz gezegenin kıymetini bilmemiz gerektiğini kaydetti.

Aytekin, peygamberimizin , “Şehirliler cennete, şehirli olmayanlardan 40 yıl önce girecek” şeklinde buyurduğunu ve bunu temizliğe riayet edip temiz ve nezih ortamlar oluşturarak cemaat halinde yaşayıp topluluk halinde Cuma namazı kılmalarına bağladığını ifade etti.

Aytekin, insanoğlu’nun doğumundan ölümüne kadar toprakla iç içe olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti; “Aldığımız besinlerin tümü toprak ürünü, hayvansal ve bitkisel bütün gıdalar toprak ananın mahsulü. O yüzden tarım arazilerinin üzerine yerleşim birimleri kurulmamalı. Buğdayın, domatesin, salatalığın, fasulyenin, elmanın üzümün fabrikası yok. Bunlar ancak toprakta yetişiyor.  İşte varlığımız, varlığına bu kadar bağlı olan toprağı ve çevreyi koruyup bizden sonraki nesillere de tertemiz olarak bırakmalıyız.”

İslam peygamberinin eline süpürge alıp evinin önünü ve çevresini süpürdüğünü hatırlatan Kerim Aytekin, “O sefere çıkarken bile, ‘Ağaçları kesmeyin, ekili alanları çiğnemeyin, durgun suları kirletmeyin, gölgeli ağaçların altını temiz tutun’ diye buyurarak doğanın korunmasını ve çevrenin temiz tutulmasını emretmiştir” diye konuştu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 15:42

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11