banner56

Amerikan Kültür Yabancı Dil Eğitim Merkezi Zeytinburnu'nda

Zeytinburnu ilçesini dünya ile konuşturmak için yola çıkan İngilizce Öğretmeni Eğitimci Çiğdem Koç'un açmış olduğu Amerikan Kültür Yabancı Dil Eğitim Merkezi ayda 200 TL gibi çok cazip fiyatlarla herkesi dünya ile konuşturmak için yola çıktı.

Amerikan Kültür Yabancı Dil Eğitim Merkezi  Zeytinburnu'nda
  Türkiye Ve Dünyanın En Yaygın Dil Okulu Şimdi ZEYTİNBURNU’NDA !!!

Hocam bir eğitimci olarak yabancı dil bilmek neden önemli ?

Gelişen dünyada artık yabancı dil bilmek her zamankinden daha büyük bir önem taşıyor. Kariyer basamaklarını tırmanırken, çok uluslu şirketlerde çalışırken, ya da sadece kişisel gelişim için en azından bir ya da yabancı dil bilmek bugün daha çok gerekli hale gelmiştir.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Peki Neden Zeytinburnu ?

Kendim de Zeytinburnu’nda ikamet ediyorum ve İngilizce öğretmeniyim. Bir eğitmen gözüyle Zeytinburnu gibi yaklaşık 290.000 nüfusu olan Avrupa kıtasının tam ortasında yer alan bu güzel ilçede dünya standartlarında yabancı dil eğitimi verebilecek bir okulun olmaması çok dikkatimi çekti ve Zeytinburnu’na böyle bir değeri kazandırmak ve Zeytinburnu halkına hizmet etmek için karar aldım.

Amerikan Kültür Eğitim Kurumları ve amacı hakkında bilgi verebilir misiniz ?

“Dünyanın en büyük yabancı dil kurslarından biri olan ve Türkiye’de tüm yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tamamen Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan kuruluşlardır.

Yani Amerikalı değiliz ve herhangi bir dini cemaatle bağlantımız yok. 1911 yılından beri amacımız, ülkemizin milli,manevi ve kültürel değerlerini bilen, dünyanın her yerinde gerek yabancı dili gerekse davranış ve bilgisiyle bu güzel ülkeyi, en üst düzeyde temsil edebilen öğrenciler yetiştirmektedir.”

Neden Amerikan Kültür Yabancı dil kurslarını tercih ettiniz ?

Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmış, 131 temsilcilikle en yaygın yabancı dil eğitim kursu olan Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları, eğitimlerini her okulunda belli bir standart içinde sürdüren uluslararası bir markayız. Kurumlarımız, uygulanan yüksek kalite standartları sayesinde; 2011 Yılı Avrupa Birliği Kalite Ödülünü, 2010-2011(2 Ödül)-2012 Yılları, üç yıl üst üste, Tüketici Kalite Ödüllerini almaya hak kazanmış ilk ve tek dil okuludur.

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kurslarında uygulanan Avrupa Dil Portfolyosu, Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen Türkiye’deki ilk ve tek eğitim sistemidir. Bundan dolayı biz de kurum olarak böyle seçkin bir markanın temsicisi olmak için tercih ettik.

Çocuklarımızın erken yaşta dil eğitimine başlamasının dil gelişimine ne gibi faydaları var ?

(Neurolinguistics) beynin dile etkisiyle ilgilenen dil bilimine göre bir insanın ana dili seviyesinde yabancı dil konuşabilmesi için 11 yaşından önce öğrenmek istediği yabancı dillerle karşılaşması gerekmektedir.Bir eğitimci olarak bu bilimsel verilerin ışığında çocukların erken yaşta yabancı dille karşılaşmalarını çok önemsiyoruz.8 yaşında bir öğrencinin yabancı dil öğrenirken gösterdiği çabukluğu ilerleyen yaşlardaki (örneğin; 20 li yaşlara gelince) yetişkin öğrencilerde aynı düzeyde göremiyoruz. Oysa, dil eğitimi, gelişmiş tüm ülkelerde ilköğretim çağlarında, öğrenci daha ergenliğe geçmeden tamamlanan bir öğrenim sürecidir.

8 ve 13 yaşlarındaki öğrencilerimizi (junior) çocuk grubunda değerlendiriyoruz.Haftanın iki günü bir Türk bir yabancı İngilizce öğretmenlerimizle öğrencilerin yaşları ve seviyelerini göz önünde bulundurarak hafıza teknikleri, drama, oyunlar ve şarkılar eşliğinde öğrencilerimiz eğlenerek İngilizce konuşuyorlar.

Yetişkinler için nasıl programlarınız var ?

Genel İngilizce kur programlarında Avrupa Dil Port folyosuna uyumlu eğitim uygulanır. Dil düzeyi göstergeleri A1 < A2 < B1 < B2 < C1 < C2 şeklinde toplam 6 kuru ifade eder.

Bu genel programlarda dersler, Amerikan İngilizcesi ve konuşma becerisi odaklıdır.

Eğitim boyunca kullanılacak tüm materyaller ( kitaplar, ses materyalleri, görüntülü materyaller ) okulumuz tarafından ücretsiz olarak öğrencilerimize hediye edilir.

Öğrencilerimizin fazla mesai, hastalık gibi durumlardan dolayı ders kaçırmaları halinde her öğrencinin haftada bir saat ÜCRETSİZ özel ders alma imkanı vardır.

Haftanın 6 günü (speaking) konuşma, (grammar) dil bilgisi (vocabulary) kelime bilgisi, (listening) dinleme öğrencilerimize ders dışında öğrendiklerini pratik yapabilecekleri ücretsiz dersler verilmektedir.

Peki Zeytinburnu’ndaki iş adamları ve devlet çalışanları için özel bir programınız var mı ?

Bildiğiniz gibi burada en yaygın iş kolları dericilik ve tekstil…Bir de tabi devlet dairesi çalışanları var..Esp ( English For Specific Purposes) özel amaçlı bir eğitim programımız var.Bu programda gerek uluslararası çalışan kurumsal firmaların gerekse de kurumsallaşma ve çok uluslu ticari ilişkileri olan kurumların orta ve üst düzey yöneticilerinin ya da bu pozisyonlarda kariyer planlaması yapan çalışanlara kendi sektör, branş ve alanlarına yönelik uluslararası alan bilgisinin, mesleki terminolojisinin bireye akademik bir altyapıyla, mesleki profesyonelliği üst noktaya taşımayı hedefleyen bir programdır.

Ayrıca pilotlara özel haberleşme, alan personeli haberleşmesi (havacılık ), çağrı merkezi çalışanı eğitimi,otelcilik, sekreterlik eğitimi, resmi İngilizce eğitimi (üst düzey yöneticiler) gibi daha spesifik eğitimler de vermekteyiz.

Biraz TELEFONDA İNGİLİZCE’den bahseder misiniz ?

Bildiğiniz gibi anlıyorum ama konuşamıyorum gibi bir algımız var millet olarak bunu kırmak adına öğrencinin belirleyeceği zaman aralığında, belki sadece yemek arasında yarım saatini kendisi için bir şeyler yapmaya ayırarak okulumuza gelmeden tercih ettiği dilde alanlarında uzman hocalarımız öğrencilerimizi arıyorlar ve yol, trafik, stres çekmeden İngilizce konuşmanın ayrıcalığını yaşayarak artık hem anlayıp hem de konuşabiliyorlar.

Peki sınav eğitimi veriyor musunuz ?

B2 seviyesini tamamlamış öğrencilerimize (proficiency) hazırlık atlama sınavı, YDS, TOEFL,IELTS,aile birleşimi, Yökdil sınav eğitimleri özel ve grup dersleriyle uzman kadromuz tarafından verilmektedir.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 10:13

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11