banner56

Amerikalı Mühendis David İslamiyet’i Seçti

Amerikalı Mühendis Benjamin , Düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Amerikalı Mühendis David İslamiyet’i Seçti

Amerikalı Mühendis David Benjamin (38) Çukurova tarafından Ramazanoğlu Camii’nde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu.

Sarıyer Gazatesi  Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

Amarika’da yaşayan Jeoloji Mühendisi David Benjamin , Müslüman arkadaşlarının yaşantılarından etkilenerek kendi isteği ile Müslüman olmaya karar verdi. Çukurova İlçe Müftülüğü ‘ne yapılan başvuru sonucu Benjamin , Ramazanoğlu Cami'de düzenlenen ihtida töreninde Müftü Kadir Demirlenk’ın rehberliğinde Kelimei Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İhtida töreninde Ramazanoğlu Camii Müezzin Kayyımı Ramazan Topak, Al-İmran Suresi’nin 8 ve 9. ayetlerini tilavet etti.

“Hiçbir inancı benimsemediğini, birçok Budist, Şinto, Hıristiyan ve Müslüman arkadaşlarının olduğunu, Müslüman arkadaşlarının yaşantılarından, birbirlerine olan bağlılıklarından çok etkilendiğini ve İslamiyet’i araştırmaya başladığını” ifade etti.

Araştırmaları neticesinde Müslüman olmaya karar verdiğini, sonrasında ise Çukurova İlçe Müftülüğüne başvurarak Kelime-i Şehadet getirmek istediğini söyledi.

Amarikalı Mühendis, "İslamiyet hakkında araştırmalar yaptım ve Müslümanların güvenilir olduğunu gördüm. Burada yaşadığım günler ve ortamdaki ilişkilerimin ve bana gösterilen ilginin de İslamiyeti seçmemde önemli rolü oldu. Burada çalışmaktan dolayı mutluyum ve çok şükür artık Müslümanım." ifadelerini kullandı.

Okunan Ayet-i Kerimelerin mealinin paylaşılmasının ardından, İslam’ın iman ve ibadet esasları hakkında Benjamin ’ya bilgi verdi.

Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, törende yaptığı konuşmada, "Kardeşimiz İslamiyet'i araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi" dedi.

Müftü Demirlenk hayattaki güzellikler görününce insanların İslam ile şereflendiğini belirten Müftü Demirlenk “Bu kardeşimiz İslamiyeti Araştırarak ve Arkadaşlarından Müslümanlığın güzelliğini görmüş, komşularının İslami hayatlarındaki örf, adet ve geleneklerini görmüş, İslam’ın hak din olduğuna karar vermiş. Bugün İslam’la şereflenmesine vesile olduk, tanıklık ettik. Hayırlı olsun, Rabbim hayırlı bir hayat yaşamayı nasip etsin” dedi.

Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirdikten sonra yapılan duanın ardından Benjamin ’ye Diyanet İşleri Başkanlığının Yayınlarından İngilizce Kur-an-ı Kerim Meali, İtikat, İbadet, Ahlak ve Hz. Muhammed’in Hayatı adlı kitaplar hediye edildi.

Davut ismini seçen Amarikalı Jeoloji Mühendis Benjamin’e, Müftü Demirlenk’in “İhtida Belgesi” takdimi ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022, 17:11

Sarıyer Haber Gazetesi 1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11