banner56

Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu

Marmara Belediyeleri Birliği tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ‘Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri’nde Bağcılar Belediyesi, 7 projesiyle 7 ödüle layık görüldü. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tören sırasında ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu
 Bağcılar Belediyesi, 4 kategoride 1’inciliik, 1 kategoride ikincilik, iki kategoride de 3’üncülük ödülüne layık görüldü. Bağcılar Belediyesi E-Arşiv Sistemi, E-Başvuru, Döner Katlı Otopark, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile birincilik ödülünü aldı.

“Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri” İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen coşkulu törenle sahiplerini buldu. Bağcılar Belediyesi, hizmete sunduğu 7 projeyle 7 ödüle birden layık görüldü.

Törende bir konuşma yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin artık tüm coğrafyanın temizliğiyle ilgilenen ciddi adımlar atan bir ülke olduğunu ifade etti. Dünyanın değişik coğrafyasında felakete maruz kalan insanlara yardım eli uzattıklarını da belirten Altepe, şöyle konuştu: “Yine Bosna ve Bulgaristan’da olduğu gibi Üsküp’teki sel felaketinde zor durumda kalanlara yardım eli uzattık. Örnek projeleri teşvik etmeye çalışıyoruz. Halka hizmet adına yapılan her çalışmanın değerli olduğuna inanıyoruz. “ dedi.

“İSTANBUL HUZUR VE BARIŞ ŞEHRİDİR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında MBB’nin kuruluşunun 41.yılını kutladıklarını hatırlatarak, büyük etkinliklere imza atıldığını kaydetti. Günümüz dünyasında tüm insanlığın ortak kaderi paylaştığını ifade eden Topbaş, “Artık hiçbir olay kendi coğrafyasında kalmıyor. Çevre bu açıdan öne çıkıyor. Çözüm noktası da şehirlerdir. Belediye başkanları olarak üretkenliğin artmasına önem vermeliyiz.” dedi.  Şehirlerin, huzur ve barışın alanları olduğunun altını çizen Topbaş,  cami, kilise ve sinagogların aynı sokakta görülebildiği İstanbul’un bunun güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Topbaş, “Ülkeler yerelden kalkınır. Kentlilik bilinci yerelden oluşur.” dedi.

“ÖDÜLLER 8 KADEGORİDE VERİLDİ”

Ödül ile ilgili bilgi veren MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan ise bu yıl 6’ıncısını düzenledikleri ödüller kapsamında projelerin jüri tarafından 4 aylık bir çalışmayla değerlendirildiğini kaydetti. Arslan, “Afet  Yönetimi, İmar, Şehircilik ve Estetik, Kurumsal, Yönetim Kültür Sanat, İmar ve Şehircilik, Toplum Düzeni, Ulaşım ve Altyapı, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi ile Ar-Ge ve İnovasyon kategorilerinde ödül verdiklerini ifade etti.

“ÇAĞIRICI ÖDÜLÜ, TOPBAŞ VE ALTEPE’NİN ELİNDEN ALDI”

Konuşmaların ardından ödüller sırasıyla sahiplerine verildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Birlikte Daha Güzel Dergisi, E-Arşiv Sistemi, Bilime Dokunuyorum, Türkiye’nin Yeni Yazarları, Döner Katlı Otopark, E-Başvuru Sistemi, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi projeleri ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile MBB Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

“4 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK 2 DE ÜÇÜNCÜLÜK”

Bağcılar Belediyesi, 4 kategoride birincilik, 1 kategoride ikincilik, 2 kategoride de üçüncülük kazanmış oldu. Bağcılar Belediyesi’nin E-Arşiv Sistemi, E-Başvuru, Döner Katlı Otopark, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi projeleri birinciliğe layık görüldü. Birlikte Daha Güzel Projesi ikinci olurken,  Bilime Dokunuyorum, Türkiye’nin Yeni Yazarları projeleri ise üçüncülüğe layık görüldü.

“HİZMETLERİMİZİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Bağcılar belediyesi olarak tüm ilçe sakinlerine dokunan önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Çağırıcı, geleceğin yaşanabilir şehrini kurmak için Bağcılar ailesi olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Başta şehirleşme, ulaşım, çevre, sosyal ve kültürel alanda olmak üzere hemen her alanda hizmet sunmaya çalıştıklarının altını çizen Çağırıcı, “Projelerimiz hemşehrilerim tarafından büyük ilgi görüyor. Onların dualarıyla hizmet kervanımız yolunda devam ediyor. Projelerimizin ödüle layık görülmesi de bizi ayrıca sevindiriyor. Daha büyük bir motivasyonla yeni projeleri hizmete sunmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN PROJELER:

Birlikte Daha Güzel Dergisi: Dergi, hem Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk engelli ve engelsiz birlikte yaşama kültürü dergisi olması hem yazılı ve görsel baskı, görme engelliler için brail (kabartma) baskı,  Web için flash animasyonlu format,  İndirilebilir PDF formatı,  Görme engelliler için sesli flash sürümü formatında yayımlanmasıyla dikkat çekiyor.

e-Arşiv Sistemi: Geleneksel anlamda devlet eliyle yapılan her tür işlem; oy verme, sağlık, vergi, belediye hizmetleri, nüfus ve gümrük işlemleri kâğıtlarla gerçekleştirilmektedir. E-arşivleme hizmetlerinin önemli bir başka işlevi de doküman yönetimine getirdiği kolaylıktır.

Bilime Dokunuyorum (Bilim Şenliği): Çocukların yaparak-yaşayarak öğrenme olgusunun pekiştirilmesi, “merak” duygularının arttırılması ve bilimi sevdirmek üzere “Bilime Dokunuyorum” Bilim Şenliği Projesi hizmete sunulmuştur. Atölyelerde çocuklar öğretmenler nezaretinde basit robot, güneş panelli fan, ve benzeri birçok ürünü kendileri yaparak “bunu ben yaptım, bu benim eserim” diyebilme duygusunu yaşıyor.

Türkiye’nin Yeni Yazarları: Proje kapsamında açılan “Yazarlık Atölyesi” sayesinde engellilerin yazma yeteneklerini ortaya koyabilmeleri ve geliştirebilmeleri için imkân tanınmıştır. 9 engelli, 9 engelsiz katılımcıdan oluşan atölyede bir engelli, bir engelsiz partner grupları oluşturularak birlikte yaşama ve üretime katılma olanağı sağlandı.

Döner Katlı Otopark: Ülkemizde, çalışma ile bir değişiklik yapılarak ve araçlar dikey olarak park ediliyor. Çok daha kısıtlı bir alandan gayet verimli şekilde faydalanılıyor.

e-Başvuru Yönetim Sistemi: Bağcılar Belediyesi, 2023 vizyonu doğrultusunda sürdürülen e-dönüşüm projelerinin bir parçası olarak, verdiği hizmetlerin ve sunumunun kalitesini arttıracak etkin bir kamu yönetim sistemi hedefiyle e-Başvuru Yönetim Sistemini hayata geçirildi. Projede kurulan sistem ile sadece evrak akışı değil, tüm hizmetlere ilişkin iş akışları da izlenebilir ve yönetilebilir durumda olduğundan diğer kurumlara örnek teşkil etmektedir.

Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi: Proje ile çöpe giden ambalaj atıklarının azalması sağlanarak çöp gazı emisyonu ve patlama riski azaltıldı, depolanan çöpte azalma olduğu için, depolama alanını bakımından bir kazanım sağlandı.  Yine, çöpte sağlanan azalma, nakliye giderlerinin de azalmasını temin etti ve ekonomiye ciddi bir katkı temin edilirken, doğal kaynaklar da korunmuş ve enerji tasarrufu da sağlanmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 12:38

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11