banner56

Ak Parti Hollanda 'dan Dünya Rekoru

Ak Parti’nin bir kadro hareketi olduğunu en iyi şekilde kanıtlayan bir dava adamı İslam Kanıtoğlu. 1 Kasım 2015 genel seçiminde Ak Parti genel merkezi tarafından Hollanda ülke SKM başkanı olarak görevlendirildi. Yaptıkları çalışma ile Ak Partiye Yurt dışı oylarında % 72.6 ile dünya rekoru getirdiler.

Ak Parti Hollanda 'dan Dünya Rekoru
 1 Kasım seçimleri için yurt dışında kullanılan en yüksek oy Hollanda’da Ak Partinin oldu

Bu oy Yurt dışı oylarında bir rekor oldu. İşte sınırları aşan bir dava aşkı ile çalışan İslam Kanıtoğlu ile ilginç bir söyleşi yaptık…

Türkiye’de 13 yıllık Ak Parti’nin tek başına iktidarı 7 Haziran 2015 seçimi ile sarsıntıya uğradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Başbakan,Ahmet Davutoğlu ve Ak Partinin çabaları koalisyon için bir sonuç vermeyince ülkemiz 1 Kasım 2015’de yeni bir seçime gitti. Bu seçim Ak Parti’nin büyük zaferi ile sonuçlandı. Bu zafer de kendiliğinden gelmedi. Ak Parti’nin başarısına gönül veren yüz binlerce kişi ülkemizde istikrar ve huzur olmazsa bizde de olmaz diyerek olağanüstü bir çalışmaya giriştiler.




Bu davanın başarısı için çalışanların birisi de iş adamı İslam Kanıtoğlu oldu. Ak Parti sınır dışında da seçim için çok çalıştı Ülkemizin gelişimini istemeyen iç ve dış güçlerin kaotik bir ortam oluşturmak için yaptıkları girişimlerden dolayı Türkiye çıkış olarak 1 Kasım 2015 de 26.Dönem Milletvekili genel Seçimleri için sandık başına gitti.

Yurt dışında da bir çok merkez de oy kullanıldı. Bunlardan birisi de Hollanda oldu. Ak Parti yurt içi ve yurt dışında olduğu gibi Hollanda da Seçim Koordinasyon merkezi kurdu. Bu merkezin başına İş adamı İslam Kanıtoğlu’nu getirdi.

Ak Parti 1 Kasım 2015 seçimi için çok başarılı bir çalışma yürüttü ve ciddi anlamda bir oy oranıyla 317 milletvekili kazandı ve tek başına iktidar oldu.

Türkiye'deki bir çok ilde birer ikişer milletvekili arttıran Ak Parti sadece Türkiye'de zafere imza atmadı... Avrupa'daki gurbetçi Türkler’den de aldığı oylarla büyük bir zafere imza attı.

Bizde Avrupa'da oy oranını en çok yükselten ülke olan Hollanda'da seçimin nasıl yönetildiğini araştırmak üzere Hollanda SKM başkanı İslam Kanıtoğlu’na ulaştık.

Hollanda'daki ekibin başında tabii ki Türkiye'nin beşiği İstanbul,İstanbul'un kalbi de sayılan Fatih ilçesinde çeşitli başarılara imza atmış olan Kanıtoğlu ile konuştuk.



 
Peki İslam Kanıtoğlu Ak Parti için bugüne kadar neler yapmış ?
 
2001yılında Ak Parti Fatih ilçesinde kurucu ilçe yönetim kurulu üyesi ve teşkilat başkanı olarak göreve başlayıp bu serüveni ilerleyen yıllara taşıyarak 2009 yerel seçimlerinde Fatih ilçesinde Seçim koordinasyon merkezi Başkanlığı ile devem ettirdi.2014 yerel seçimlerinde ise Diyarbakır'da il seçim koordinasyon merkezi Başkanlığı yaptı. Yaptığı koordinasyon merkezi Başkanlığı tarafından oy oranını yükselten Kanıtoğlu bu defada İlçe ve il SKM başkanlığından sonra bu seferde Ülke SKM başkanlığı görevine getirildi.
 
 Bugün size İslam Kanıtoğlu'nun bu başarıyı neye borçlu olduğunu öğrenmek adına kendisiyle bir söyleşi yaptık.
 
İslam bey Ak Partinin 2001 yılından buyana olan hikayesinde hep kritik noktalarda görev almanıza bu güne dek aşikardık. Yalnız bu defa il ilçe SKM başkanlığını geride bırakıp ülke SKM başkanı oldunuz bu serüveni bizimle paylaşır mısınız nasıl başladı bu süreç ?
 
Tabi,öncelikle yaptığınız işi sevmeniz lazım severek yapmanız lazım.uzun süre İstanbul Ak Parti Fatih ilçesinde teşkilatta önemli görevlerde bulundum.uzun yıllar teşkilat başkanlığı yaptım. Fatih ve Eminönü ilçesinin birleşmesinden sonra ilk seçim olan 2009 yılı yerel seçiminde SKM başkanlığı yaptım ve gerçekten teşkilatımızla beraber çok güzel bir sonuç elde ettik. Elbette tecrübe anlamında çok faydalı oldu ve 2014 yılı yerel seçimlerinde Ak Parti Diyarbakır il SKM başkanlığı,Ak Parti genel merkez tarafından şahsıma tevdi edildi.Yaklaşık dört ay süren bir çalışma ile Diyarbakır da iki ilçe belediye başkanlığı kazandık ve %35 oranında yüksek bir oy aldık tüm teşkilatımızı verdikleri destek ve katkılarından dolayı bir kere daha teşekkür ederim.


 
1 Kasım 2015 genel seçimi için de TÜRKİYE'nin dönüm noktası için çok önemli bir seçimde Ak Parti Genel merkezi tarafından yurt dışında görevlendirildim.
 
Hollanda SKM başkanı olarak düştük yollara.Hollanda ya ulaştık ve hemen çalışmalara başladık. Gurbetteki TÜRKİYE sevdalıları ile tüm teşkilatımızla gece gündüz demeden tüm evlere girmek sureti ile çalınmadık kapı bırakmadık gençlik ve kadın kollarımızın üstün çabaları takdir edilecek seviyedeydi.
 
Seçime Yüksek bir katılım sağlandı ve Hollanda genelinde kullanılan oyların %72,6 sını Ak Partimize kazandırmanın haklı gururunu yaşadık.
 
Aldığımız %72,6 oy oranı Avrupa da ve dünyadaki ülkeler arasında en yüksek oy oranıdır ve bir rekordur. Evet 1 Kasım 2015 seçimlerinde Hollanda'da dünya rekoru kırılmıştır.
 
Ak Parti Hollanda'dan TÜRKİYE'ye çok güçlü bir destek gelmiştir tüm Hollanda SKM ekibimizi tebrik ederim.





 Teşkilatçılığınızı yakından takip ediyoruz bu samimiyetinizi neye borçlusunuz ?
 
Aslında siyaset yapmak ülkemize hizmet etme isteğimden kaynaklanıyor.siyasette her zaman samimi ve gayretli oldum gece gündüz demeden çalıştım.
 
Hollanda oyları yükseltmek adına yürüttüğünüz Ak Partinin başarısını arttırıcağına inandığınız örnek bir çalışma var mı?
 
Oylarımızı yükseltme adına çok önemli çalışmalar yaptık tüm evleri ziyaret ettik gençlerimize yönelik özel toplantılar seminerler düzenledik hemşeri derneklerinin tamamını ziyaret ettik kanaat önderlerinin görüşlerini aldık. Diğer önemli bir konuda seçmenlerimizi sandıklara taşıdık çok önemli bir organizasyondu yaklaşık üç yüz otobüsle beş gün hizmet verdik. Pekala seçim günü buradaki gibi bir günden ibaret değil gerek sandıkların güvenliği gerekse meşakatli oy kullanma sürecini yönetmek Türkiye’deki 1 günlük seçim maratonuna göre zor mu? Hollanda'da beş gün oy kullanma süresi vardı.Tabi ki beş gün boyunca uyku uyumadık desem doğrudur.Çünkü sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimizle sandıklarımıza sonunu kadar sahip çıktık.Eğer sandıklarımıza bu denli sahip çıkmasaydık bu sonucu alamazdık.teşkilattan gelmemiz ve tecrübemiz bize bu başarıyı getirdi diye düşünüyorum .
 
Avrupa’ da sonuçlara yansıdığı gibi teşkilatçılık Ak Parti ve diğerlerimiydi yoksa MH,HDP ve CHP’ de teşkilat olarak güçlümüydü?
 
Tabi Ak Parti teşkilatının gayreti samimiyeti ve tecrübesi ön plana çıktı şimdi düşünün bir seçime giriyorsunuz siz Ak Parti olarak %72,6 oy alıyorsunuz diğer partiler % 10'u dahi geçemediler sonuç ortada. Sonuçların Türkiye ye yansıması nedir ? Nasıl bir katkısı oldu? Yurt dışı oyları ak partimize üç milletvekili kazandırdı.
 
Asıl güzel tarafı gurbetçilerimizin ülkelerine sahip çıkmaları ve TÜRKİYE'de yapılan tüm yatırımları yakından takip etmeleri





Son olarak Ülkemiz için duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz ?
 
TÜRKİYE' mizin yıldızı dünyada gün geçtikçe daha çok parlıyor dolayısıyla bu durumda bazı çevreleri rahatsız ediyor.Sayın Recep Tayyip Erdogan'la başlayan Ak Parti iktidarı büyük projelere imza attı. İnşallah yeni dönemde de cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdogan'nın önderliğinde ve Ak Parti genel başkanı ve başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun projeleri ile TÜRKİYE çok daha büyük atılımlar yapacaktır.Yeni seçilen parlamentonun ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.
 
Bu arada eğitim hayatı olan hereksin üzerinde hakları olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik ederim büyük veya küçük olmalarına bakmaksızın yaptıkları işin öneminden dolayı hepsinin ellerinden öperim.
 
İstanbul Times Yayın Grubu olarak bizlerde davasına samimi bir şekilde hizmet eden İslam Kanıtoğlu gibi kişilerin mutlaka daha etkin ve aktif görevlerde olması temennimizdir.
 
 Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
 
 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 10:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11