banner56

“Ab Bakanı Bozkır Altın Tencere Ödüllerini Verdi”

Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘2. Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’ Altın Tencere Türkiye Ödülleri, AB Bakanı Volkan Bozkır’ın da katıldığı programda sahiplerini buldu.

 “Ab Bakanı Bozkır Altın Tencere Ödüllerini Verdi”
 Kıyasıya geçen yarışmada İç Anadolu Bölgesi adına katılan Kayseri ekibi ‘yağlama’ adlı yemek ile 1’inciliğe layık görüldü. Kayseri ekibi altın tencere ve dizüstü bilgisayar ödülünü Bakan Bozkır’ın elinden aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Ülkemizin 7 bölgesinde bir aydır devam eden yarışmada finale kalan engelli-engelsiz yarışmacılar, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen 2. Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’nda hünerlerini sergiledi. Yarışmada İç Anadolu Bölgesi adına katılan Kayseri ekibi ‘yağlama’ adlı yemek ile 1’inciliğe layık görüldü. Kayseri ekibi ödülünü Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’ın elinden aldı.
Final yarışmasında Akdeniz’i Adana, Doğu Anadolu’yu Malatya, Ege’yi Afyonkarahisar, Güneydoğu Anadolu’yu Şanlıurfa, İç Anadolu’yu Kayseri, Karadeniz’i Rize ve Marmara’yı da Bursa ekibi temsil etti. Yemekler Tv Programcısı-Yazar Meltem Açıkel, AŞPAFED Başkanı Gökhan Tufan, Avrupa Aşılar Birliği Türkiye Temsilcisi Samet Güney, AŞPAFED ‘ten Ömer Atan ile Fuat Arslan, RADISSON Blue Otel’den Hakan Alsaç, Köşkeroğlu Baklava’dan Elif Çakan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirdi.

“ÜNLÜ İSİMLER AŞÇI KIYAFETİ GİYİNDİ”

Spiker İnci Ertuğrul’un sunduğu ve çekişmeli geçen yarışma sırasında aşçı kıyafetini giyinen yarışmacılara oyuncu Zeynep Özyağcılar, Şarkıcı Yağız, spiker Cem Ceminay ve Rumeli Ekrem’in de aralarında bulunduğu ünlüler eşlik etti. Yarışmacılar hazırladıkları nefis yemekleri jürinin beğenisine sundu. Değerlendirme sonucu 1’inciliği Kayseri ekibi hazırladığı ‘yağlama’ adlı yemek ile elde ederken, 2’inciliği Marmara Bölgesi adına katılan Bursa ekibi Hünkar Beğendi ile ve 3’üncülüğü de Akdeniz adına katılan Adana ekibi Tepsi Kebabı ile elde etti. Yarışmada 4’üncü ise Karadeniz ekibi oldu. Dereceye giren yarışmacılar Altın Tencere ve diz üstü bilgisayarlarını Bakan Bozkır ile Başkan Çağırıcı’nın elinden aldı.

“EFSANE BAŞKAN LOKMAN ÇAĞIRICI’YI KUTLUYORUM”

Bakan Bozkır programdaki konuşmasına “Bağcılar’a gelmek insanlara mutluluk veriyor. Bağcılar insanı da ayrı bir güzelliğe sahip. Misafirperver, sevgi dolu ve gönlünü açması herkesi mutlu ediyor.” diyerek başladı. Başkan Çağırıcı’nın efsanevi bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Bozkır, “Bu öyle kolay olmuyor. Engelliler Sarayı’nı düşünmek, hizmete sunmak, engellilerin ücretsiz olarak evlerinden alınıp kurs verilmesi dua etmemizi sevgi ve saygıyla yad etmemizi gerektiren projelerdir. Bu projeler belediyecilik anlayışı ile vizyonunu da gösteriyor. Bağcılar Belediyesi’nin hizmete sunduğu uluslararası projeler de ülkemizi dünyada en iyi şekilde tanıtıyor. Bu projeler engellilerimizin de kendilerini daha güvende hissetmesini sağlıyor.” diye konuştu. Son 10 yılda engellilere yönelik önemli projelerin hizmete sunulduğunu anlatan Bozkır, 2010’da Engelli Yasası’nın çıktığını, 700 bin engellinin beyaz bastonunun ücretinin sağlandığını, evde bakımlarının yapıldığını kaydetti. 1 milyon 90 bin kişiye evde bakım hizmeti sağlandığını da kaydeden Bozkır, 6 bin engelliye de yatılı rehabilitasyon hizmeti verildiğini, işitme cihazlarının da reçeteyle ödendiğini anlattı.

“ENGELLİSİ MUTLU OLAN TOPLUMU HEDEFLİYORUZ”

Başkan Çağırıcı da geçtiğimiz yıl “Birlikte Yemek Yapıyoruz-Birlikte Daha Güzel” programını düzenlediklerini belirterek, ülkemizin 7 bölgesine ait farklı lezzetleri buluşturduklarını anlattı. 14 ülkeden yarışmacının katıldığı Uluslararası Engelliler Yemek Yarışması’nı düzenlediklerini de hatırlatan Çağırıcı şunları söyledi: ” Türkiye’de ve Avrupa’da benzeri olmayan sarayı engelli kardeşlerimiz için inşa ettik. Sarayda 36 branşta 1500 engelli kursiyer hizmet alıyor.” Bağcılar Belediyesi olarak engellilerin her programında yer aldıklarını da kaydeden Çağırıcı, “Fati ile birlikte yürüyoruz, engelli kardeşlerimizle Kastamonu’da su altı dalışı yaptık, balık tutuyoruz, Adalar’da yürüyüş yapıyoruz, sokaklarımızda el ele tutuşuyoruz.” dedi.

ENGELLİLER ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Yaşlılar Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım ise konuşmasında engellilerin artık sahipsiz olmadığını vurgulayarak 460 bin engelliye evde bakım hizmeti sunduklarını ve maaş verdiklerini kaydetti. Yıldırım, bakıma muhtaç engellilere bakım kurumlarında ömür boyu hizmet verdiklerini, 89 merkezde 6 bin engellinin hizmet aldığını ifade etti.

“ENGELLİ SEMAZEN VE KAFKAS EKİBİ ALKIŞ TOPLADI”

Programda Engelliler Sarayı Müzik ekibi birbirinden güzel eserleri seslendirirken, Engelli Semazen Grubu, Kafkas ekibi ve ‘Sev Kardeşim’ şarkısını işaret diliyle söyleyen Sibel alkış topladı. Engelli kursiyer Kazım Şahin de yağlıboya çalışmasını Bakan Bozkır’a hediye etti. ‘Bayrak’ şiirini okuyan Minik Melek davetlileri duygulandırırken, maskot Fati’nin davetlilerle sohbeti de ilgiyle dinlendi. Program sonunda Bakan Bozkır, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki atölyeleri gezerek bilgi aldı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 14:47

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11