banner56

520 başarılı genç altınla ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi, 20. Geleneksel Gençlik Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Yurt içinde ve yurt dışındaki bilgi-proje yarışmaları ile okullar arası spor müsabakalarında dereceye giren ve LYS- TEOG sınavlarında birinci olan 520 genç, tam ve yarım altınla ödüllendirildi. 17 futbol, 24 Bireysel Sporlar Spor Kulübü olmak üzere toplam 41 kulübün 2 bin sporcusuna da 80 çeşitten oluşan spor malzemesi verildi.

520 başarılı genç altınla ödüllendirildi
Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, farklı bir programa daha ev sahipliği yaptı.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’ndaki 20. Geleneksel Gençlik Şöleninde renkli ve coşku dolu aktiviteler sergilendi. Program öncesi bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar’ın nüfusunun 52 ilden fazla olduğunu belirterek, “Bağcılar bir yönüyle Anadolu bir yönüyle İstanbul’dur. Ülkemizin zengin gelenek ve görenekleri bu ilçede yaşatılıyor.” dedi. Marifetin iltifata tabi olduğunu hatırlatan Çakır, “Teknolojide ve sermayede güçlü olabilirsiniz ancak bir ülkenin gelişmesinde gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin de büyük önemi vardır.” dedi. Çakır, ilçede 150 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ve 5 bin de öğretmenin görev yaptığını sözlerine ekledi.

 “EĞİTİMDE VE SPORDA DA GELİŞİYORUZ”

 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, genç nüfusun milletlerin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Çocukların ve gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için yeni projeleri hizmete sunduklarını kaydeden Çağırıcı, “Okullarında birinci olan öğrencilerle, Seviye Belirleme Sınavı, Yüksek Öğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme sınavlarında derece elde eden öğrencileri ve sportif etkinliklerde, İstanbul, Türkiye ve Uluslararası müsabakalarda Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanan sporcuları ödüllendiriyoruz.” dedi. 

 “MİNİKLER BÜYÜKLERİNİ MEST ETTİ”

 Programın ilerleyen anlarında Ney ve Şiir dinletisi ilgiyle dinlenirken, Bilgi Evleri’nin minik öğrencilerinin sunduğu halkoyunlar gösterisi alkış topladı. Yine Bilgi Evleri Türk Halk Müziği Bağlama, Gençlik Merkezi Gitar Grubu seslendirdikleri parçalarla salonu coşturdu. Mehter konseriyle devam eden programda, davetliler karate gösterisini alkışlarla izledi. Hareketli ve göz kamaştıran sportif hareketler sergileyen gençlerin Bisiklet ve Basket Show’u da binlerce davetli tarafından heyecanla izlendi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:38

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11