banner56

5 Yılda 773 köpek sahiplendirildi

2007 yılından bu yana faaliyette bulunan Mahmutbey Mahallesi’ndeki Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınağı’nda her gün düzenli sağlık kontrolünden geçirilen, bakımı yapılan ve beslenen hayvanlar sahiplendiriliyor.

5 Yılda 773 köpek sahiplendirildi
. İlçe sakinleri tarafından getirilen veya ekiplerce alınan köpekler sahiplendirilmemesi halinde kısırlaştırılıp kuduz aşığı yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakılıyor. Beş yıl içerisinde bakımı yapılan 773 köpek sahiplendirildi.

2000 yılından bu yana köpeklerin bakımının yapıldığı Bağcılar’da,  2007 yılında Mahmutbey Mahallesi İSTOÇ Mevkii’nde kurulan yeni tesisler faaliyete geçirildi.  Sokaklardan toplanan veya ilçe sakinlerince getirilen sokak köpekleri,  Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınağı’nda koruma altına alınıyor. Tesislerdeki köpeklerin günlük bakımı iki veteriner, veteriner teknikeri ve altı bakıcı olmak üzere toplam dokuz personel tarafından yerine getiriliyor.

Köpeklerin günlük bakımı her sabah saat 09.30 ve 10.30 öğleden sonra da 15.30 ile 16.30 arasında yapılıyor.  Düzenli olarak yapılan bakımlar sırasında köpeklerin sağlık durumu kontrol ediliyor. Muayene sonrasında hastalık olduğu belirlenen hayvan bakıma alınıyor, aşı yapılarak ilaç tedavisi gerçekleştiriliyor.  Yine hayvanların barındıkları alanlar da görevlilerce sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kez temizleniyor. 
                                              
“SEKİZ AYDA 65 KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ”

Ocak ayından bu yana sokaktan alınan 89 köpekten 65’i her türlü bakımı yapıldıktan sonra kuduz aşısı yapılarak sahiplendirildi.  Şu an geçmiş yıllardan kalanlarla birlikte barınakta 120 köpek bulunuyor. Barınakta ayrıca sokakta bulunan hasta ve yaralı kedilerin bakımı da yapılıyor.
                                              
“KÖPEKLERİN ZARAR VERMESİNİ ÖNLÜYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hayvan barınağında verilen hizmetle önemli bir görevin yerine getirildiğini belirterek, aynı zamanda sokak köpeklerinin insanlara zarar vermesinin önüne geçildiğini kaydetti. Sağlık kontrolünden geçirilen ve kuduz aşısı yapılan hayvanların sahiplendirildiğini belirten Çağırıcı, sahiplenilmeyen köpeklerin de kuduz aşılarının yapılıp kısırlaştırma işleminin tamamlanmasının ardından alındıkları yere bırakıldığını söyledi. Çağırıcı, “Köpekler, hemşehrilerimin şikayeti üzerine bulundukları yerden alınıyor. Getirildikleri barınağımızda her türlü bakım hizmetini veriyoruz. Hayvanların kaldıkları yerler günde iki kez düzenli olarak temizleniyor. Bizim asıl amacımız bu hayvanların sahiplendirilmesidir. Barınağımızın şehir içi ve şehirlerarası karayolu ulaşımına yakın olması sebebiyle bu hayvanlar Türkiye’nin her tarafından gelen vatandaşlar tarafından sahiplenilebiliyor. 2007 yılından bu yana 773 tane köpek sahiplendirildi. “ diye konuştu.

Hayvanları sahiplenecek kişilerle ilgili kimlik bilgilerinin, adreslerinin ve telefon numaralarının da alındığını ifade eden Çağırıcı, “Hayvanlar sahiplenecek kişilerin 18 yaşından büyük olmasını da şart koşuyoruz.“ dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11