banner56

2017 İzci Kampı Coşku Dolu Bir Şölenle Kapanış Yaptı

Bağcılar Belediyesi ve İzcilik Federasyonu tarafından Bolu Aladağ’da düzenlenen 2017 İzci Kampı, İstanbul’da coşkulu bir kapanış programıyla sona erdi. Kamp ateşi yakılarak başlayan kapanış şöleninde izciler çadır kurma, türkü söyleme, skeç ve yarışma kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

2017 İzci Kampı Coşku Dolu Bir Şölenle Kapanış Yaptı
 İzcilik Federasyonu ve Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan izci kampı bu sene Bolu Aladağ’da gerçekleştirildi. 10 Temmuz 2017 tarihinde başlayan kampa 11 ile 15 yaş grubu arasında 1000 kişi katıldı.

Kampta öğrenciler okçuluktan amatör telsiz kullanımına kadar 60 ayrı aktiviteye katıldı. Eğitim içerikli ve aynı zamanda keyif ve macera dolu kamp dün sona erdi. 2017 İzci Kampı kapanışı için Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik alanında düzenlenen görkemli bir program düzenlendi.

“9 ÜLKEDEN İZCİLER KATILDI”

Programa İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Osman Ateş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Musa Uzun, Türkiye İzcilik Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Süheyla Subaşı, izciler ve aileleri katıldı.

Öte yandan törene Ukrayna, Amerika, Kuveyt, Filistin, Ürdün, Bosna Hersek, Katar, Suriye ve Cezayir’den izciler de özel konuk olarak katıldı.

Program kamp ateşinin yakılmasıyla başladı. Ateş etrafında toplanan ve birbirleriyle kenetlenen izciler, hep bir ağızdan “İzci Şarkısı” olan Ateş Rondu, Gençlik ve İzci marşlarını söyledi. Törende tüm şehitler için saygı duruşunda bulunmasının ardından Kuran-ı Kerim okundu.

“BU AKŞAM ONLARIN AKŞAMI”

İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Osman Ateş yaptığı konuşmada “Yüce Yaradana karşı görevlerini yerine getiren, kendisine karşı görevlerini yerine getiren ve topluma karşı görevlerini yerine getiren bu ocağı kuranları tebrik ediyorum.  Bu ortamı sağlayan belediye başkanı ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Geleceğe güvenle bakmak için bu faaliyetler gerekli” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, düşüncelerini şöyle dile getirdi: “İzcilerimiz kamptaki heyecanı burada paylaşacaklar. Bu akşam onların akşamı. Çoğunlukla öğrenci kardeşlerimiz bu kamplara katılıyorlar. Çocuklarımızın okul dönemindeki yorgunluklarını, streslerini üzerlerinden atmaları için ve bir tatil havasında yaz mevsimini en iyi şekilde geçirmeleri için bu kampları düzenliyoruz. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ne olduğunu özellikle paylaşmanın, aynı sofrayı, aynı çadırı, aynı ortamı paylaşmanın farklı güzelliklerini kaynaşarak ortaya koyuyorlar. İnşallah bir daha gelecekte 15 Temmuzları yaşamamamız adına ülkemize faydanı nesiller yetişmesi adına bu tür sosyal ve kültürel çalışmaların da anlamı büyük”

“AĞIZLARINA BİR PARÇA BAL ÇALIYORLAR”

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Bu işlere sahip çıkmak lazım. Bu etkinliklere katılmak lazım. Başta buradaki yavrularımızın anne ve babaları olmak üzere bu etkinlikler içerisinde yeteneklerinin nasıl ortaya çıktığını hep birlikte görmüş olduk. Kamp ateşini yaktık. İnşallah izciliğin temel felsefesi içinde yer alan yardımlaşmanın, dayanışmanın,  vatan sevgisinin bu vesileyle bu sevginin ateşi içimizde kalbimizde sönmemesi temennisiyle bu ortamı hazırlayanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye İzcilik Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Süheyla Subaşı da şunları söyledi: “Amacımız genç beyinleri kendi değerleriyle donatmak. Memleketin kendi değerlerini çocuklara en iyi şekilde aktarabilmek. Bu yalnızca bir amacımız değil birçok teşkilat bunu yapmak istiyor. Ancak biz bunu çocuk ve gençlerimizi normal ortamlarından alıp farklı ortamlarda farklı heyecanları yaşatarak onların ağzına bir parça bal çalarak bizim yanımızda kalmalarını sağlayarak bir sistem içerisinde kendi değerleriyle yetişmelerini sağlayacak bir yapı oluşturmak. Hedefimiz büyük çocukları yalnızca ormana götürmek değil derdimiz, amacımız kendi değerleriyle donatmak”

Konuşmaların ardından izciler, kamp boyunca öğrendiklerini sahnede sergiledi. İzcilerden kimi türkü söyleyerek, kimi skeç oynayarak izleyenlerin beğenisini kazandı. Etkinlikte çök bastı, düğüm, gözü kapalı çadır kurma yarışmaları düzenlendi. Büyük bir mücadeleye sahne olan yarışmaları kazananlara çadır, çakı ve tulum gibi izci eşyaları ödül olarak verildi.

Heyecan ve eğlence dolu 2017 İzci Kampı Veda Valsi’yle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 12:05

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11