banner56

16. Çevre Şurası Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlendi

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar’da katıldığı Çevre Şurası’nda, “Kendisine saygı gösterenin çevresine de saygı göstereceğini belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘yarın kıyamet kopacağını bilseniz de bir fidan dikiniz’ buyurarak çevreye vermemiz gereken önemi işaret etmiştir. “ dedi.

16. Çevre Şurası Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlendi
Başkan Çağırıcı da, çevre şuralarını Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile 17 yıl önce başlattıklarını hatırlatarak, ”Unutulmamalıdır ki; tüm canlıların sağlıklı hayat sürdürebilmesi, sağlıklı bir çevre ile mümkün olur. İşte bu nedenle güzel bir çevreye, daha yeşil bir Bağcılar’a ulaşmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. Çevre Haftası etkinliği kapsamında öğretmen ve öğrencilere bin minyatür gül fidanı hediye edilirken, hafta içerisinde de Bağcılarlılara 30 bin begonya dağıtılacak.

Geleneksel 16. Çevre Şurası Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirildi. Barbaros Anadolu Lisesi, Nermin Bilimli Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Hayrettin Karaman Kız İmam Hatip Lisesi, İbni Sina Anadolu Meslek Lisesi ve Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin sunum yaptığı şuraya AK Parti Milletvekili ve Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Mardin eski Milletvekili Cüneyt Yüksel, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre Haftası Etkinliği kapsamında Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen “Geleneksel 16. Çevre Şurası’nın açılışında konuşan Kıyıklık, Bağcılar’ın genç nesilden oluştuğunu belirterek, gelecekte daha güzel yerlere geleceğine inandığını söyledi. Hem ilçenin hem de Bağcılar’ın geleceğinin güzel göründüğünü vurgulayan Kıyıklık, ancak ülke nüfusunun azlığına dikkat çekti. Bir vakitler bazı çevrelerin az sayıda çocuk sahibi olunması için propaganda yaptığını da hatırlatan Kıyıklık, “Dünya bize ters gösterilmeye çalışıldı” dedi. Fransa ile Almanya’nın yüzölçümü olarak Türkiye’den küçük olmasına rağmen nüfuslarının fazla olduğunu ifade eden Kıyıklık, “Güney Kore’nin yüzölçümü 100 bin kilometrekare, Türkiye’nin ise 780 bin kilometrekare. Ancak, Güney Kore’nin nüfusu 50 milyon. İngiltere’nin nüfusuyla yüzölçümünü böldüğünüzde Türkiye’nin beş misline ulaşıyor” dedi. Sunum yapan öğrencilerin kıyafetlerine de dikkat çeken Kıyıklık, “Hepsi istediği kıyafeti giyinmiş. Rahatça istediği şekilde oturuyor.” diye konuştu.

“BELEDİYECİLİĞİ GELECEK İÇİN YAPIYORUZ”

Kendisinin Bağcılar Belediye Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da ilçe başkanı olduğu vakitler hazır beton kullanılması için çabaladıklarını ifade eden Kıyıklık, ancak haksız tepki gördüklerini belirterek, “Beni meclis toplantısında, ‘kendi usulümüz var’ diyerek eleştirdiler. Hiç olmazsa ana caddelerde ‘hazır beton kullanalım’ dedim. Güçlükle kabul ettirebildim. Şimdi çok sağlam olan hazır beton kullanılıyor.” dedi. Belediyeciliği seçim için değil, gelecek için yaptıklarını kaydeden Kıyıklık öğrencileri çalışmalarından dolayı kutlayarak şöyle konuştu: “Kendisine saygı gösteren çevresine de saygı gösterir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘yarın kıyamet kopacağını bilseniz de bir fidan dikiniz’ buyurarak çevreye vermemiz gereken önemi işaret etmiştir. Çevreye yapacağınız her yatırım sizi ve çocuklarınızı mutlu edecektir.” dedi.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da konuşmasında, dünyanın Allah’ın insanlara bir hediyesi olduğunu belirtti. Daha çok para kazanmak için çevrenin harap edildiğini vurgulayan Çakır, “Dereler kurumuş, göller bataklık olmuş, denizler mikrop yuvası olmuş. Bu tahribatı gidermek için milyonlarca lira harcamak zorundayız.” dedi.

İNSANLARI DEĞİL BİNALARI DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçenin 22 kilometre kare olan yüzölçümüyle küçük ama 750 bin nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçesi olduğunu hatırlattı. İlçenin Nostalji Bahçeleri, parkları ve çevresi çiçekli kavşaklarıyla konuşulduğunu belirten Çağırıcı, çevre şurası çalışmalarını Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile 17 yıl önce başlattıklarını söyledi. “Çok güzel çalışmalar ortaya konuyor.“ diyen Çağırıcı, illerin artık simgeleriyle anıldığını da belirterek, kentsel dönüşüm hem Türkiye’nin hem de ilçenin iyi bir noktaya geleceğini ifade etti. Çağırıcı, “İlçede 43 bin parsel var. Bunun 39 bini 250 metrekarenin altındadır. Toplam 39 bininde otopark yok. En son planın yapıldığı 1987 yılından günümüze kadar tamiratlarla bir noktaya geldik.” dedi. Beton derecesinin en az 30 olduğunu da vurgulayan Çağırıcı, ancak testler sırasında bina betonlarının en fazlasının 12 çıktığını söyleyerek, “Sekiz yıl önce kanunun adı vardı ancak yönetmeliği yoktu. Şu an herkes ‘bize kentsel dönüşüm gelsin’ diyor. Kentsel dönüşüm merkezimiz bunun heyecanıyla çalışıyor.” şeklinde konuştu. Çağırıcı, insanları değil binaları dönüştürdüklerini sözlerine ekledi.

“ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI”


Konuşmaların ardından öğrenciler çevre ile ilgili sunumlarını yaptılar. Sunum sırasında Başkan Çağırıcı, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Çağırıcı,, “geri dönüşüm faaliyetleri” ile ilgili bir soruyu cevaplarken şunları söyledi: “Her yıl sokaklara ve boş arazilere atılan çöplerin kaldırılması için 12 trilyon lira ödüyoruz. Bu paraya üç okul inşa edilebilirdi. 16 yıldır şura yapıyoruz. Hem İstanbul’da hem de ilçemizde çevre bilinci olarak iyi bir noktaya geldik. Meyve bahçelerimizde oyun oynayan çocuklar ağaçları koruyorlar, insanlarımız çevredeki çiçekleri koparmıyor.”
Şura’da ayrıca öğrencilerin şiir ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında Emre Aydın da bir konser verecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11