banner56

100. Yılda Çanakkale Platosu Bağcılar’da

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü Bağcılarda anlamlı ve coşkulu bir programla anılıyor. Bağcılar Meydanı’nda kurulan 100. Yılda Çanakkale Platosu’nda tiyatro oyuncularının canlandırdığı askerler, aralarında 6’şar metre bulunan cephelerdeki savaş anlarını yaşattılar. Atlı askerlerin de yer aldığı oyun sırasında davetlilere Mehmetçiğin savaş sırasında bir öğünü olan buğday ekmeği ve üzüm hoşaf ikram edildi.

100. Yılda Çanakkale  Platosu Bağcılar’da
 Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı bağcılar’da anlamlı bir programla anılıyor. Bağcılar Belediyesi’nce Bağcılar Meydanı’na kurulan 100. Yılda Çanakkale Platosu ilçe sakinleri tarafından yoğun ilgi gördü.

CEPHELERDEKİ MUHAREBELER CANLANDIRILDI

Tiyatro oyuncuları tarafından savaş anında yaşananların birebir canlandırıldığı Plato, Bağcılar Meydanı’na 200 ton toprak getirilerek oluşturuldu. Plato’daki oyun sırasında annelerin, Kınalı Kuzuları cepheye uğurlayışı ve komutanları tarafından karşılanışı mizansen olarak sunuluyor. Aralarında 6 metrelik mesafe bulunan siperlerde yaşanan savaş, bomba ve silah sesleriyle başladı. Mehmetçiğin İngiliz, Fransız ve Anzakların üzerine taarruza geçişinin sergilendiği oyun sırasında izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı.

“TARİHİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çanakkale Zaferi’nin güneşin yeniden doğduğu yerin, bir milletin yeniden şahlanışının adı olduğunu kaydetti. Çağırıcı, “Bir toplumun var olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına savunduğunu gösteren sadece bizim tarihimizde değil, insanlık tarihinde çok önemli yeri olan zaferdir. Bağcılarda Çanakkale Şehitler Parkı ve Zafer Müzemizi inşa ettik. Çocuklarımız, anıt ve rölyefler bulunan müzemizde tarihi yaşayarak öğreniyorlar.”
Her yıl 15 bine yakın kişiyi Çanakkale’ye götürdüklerini belirten Çağırıcı, bugüne kadar 100 bini aşkın ilçe sakininin Çanakkale’yi görme fırsatı bulduklarını kaydetti.


HOŞAF VE BUĞDAY EKMEĞİ DAĞITILDI

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evlerinde eğitim gören 100 öğrencinin 100. yıl anısına Çanakkale Türküleri’ni seslendirdiği programda davetlilere Mehmetçiğin bir öğünü olan buğday ekmeği ile üzüm hoşafı ikram edildi. Çok sayıda ilçe sakininin katıldığı programda Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri Mehteran konseri sundu.

20 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak Plato’da saat 10.00’da başlayarak 18.00’ a kadar her saat gösteri sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 14:41

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11