banner56

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ''Gazetecilik mesleği fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir'' dedi.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
 Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ''Gazetecilik mesleği fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir'' dedi.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, bir mesaj yayımlayarak, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Sabuncuoğlu mesajında, basının cumhuriyetin ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayarak, ''Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşlarımızın doğal hakkıdır” dedi.

Rektör Sabuncuoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olan, özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyoruz. Gazetecilik mesleği fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapan gazeteci arkadaşlarımız, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız şekilde halka aktarmak basının başlıca görevi olduğu gibi, doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşlarımızın doğal hakkıdır. Demokrasinin işleyişinde de önemli bir rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı, fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza başarılar dileriz.

İlimizdeki tüm gazete ve televizyon çalışanlarının, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber verme özelliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sevgiler sunarım.'' 

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11