banner56

10 bin kişiden Balkan Şehitliği’ne ziyaret

Bağcılar Belediyesi, Balkan Savaşları’nın sembol şehirlerinden biri olan ve çok sayıda Osmanlı eserinin bulunduğu Edirne’ye gezi düzenliyor. Yaklaşık 2 ay devam edecek gezi kapsamında 10 bin Bağcılarlı Edirne’ye götürülecek. Balkan Şehitliği başta olmak üzere, Edirne’nin önemli tarihi mekanları ziyaret edilecek.

10 bin kişiden Balkan Şehitliği’ne ziyaret
Bağcılar Belediyesi, Çanakkale ziyaretlerinin ardından Edirne’ye de gezi düzenlemeye başladı. Her yıl Çanakkale Şehitliği’ne 12 bin Bağcılarlıyı götüren Bağcılar Belediyesi, bu yıl Edirne’ye de gezi başlattı. Yaklaşık iki ay boyuncunca devam edecek gezi kapsamında 10 bin Bağcılarlı’nın Edirne’ye götürülmesi hedefleniyor.

Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezide katılımcılara özellikle Balkan Şehitliği ve Edirne Savunması’na ilişkin bilgiler veriliyor. Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camii ile II. Beyazıd Külliyesi ve Şifahane’yi gezen Bağcılarlılar, Edirne’nin diğer tarihi mekanlarını da ziyaret ettikten sonra İstanbul’a dönüyor.

Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek için geçmişin iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Tarihimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Yakın tarihimizde çok acı kayıplarla sonuçlanan Balkan Savaşları ve Çanakkale Savaşı var. Belediye olarak uzun yıllardır Çanakkale Şehitliği’ne geziler düzenliyorduk. Bu yıl Edirne’ye de benzer içerikli gezilerimizi başlatmış olduk. Balkan Savaşları özellikle sonuçları itibariyle belki Çanakkale Savaşı’ndan daha önemli ancak toplumumuzda çok fazla bilinmiyor” dedi.

Bağcılar Belediyesi geçtiğimiz yıl Balkan Savaşları’nın 100. Yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli Üniversitesi ve Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu ile ortaklaşa Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu’nu düzenlemişti. Gezi ile özellikle Balkan Savaşları’nın yıkıcı etkilerine dikkat çekilmesi amaçlanıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11