banner56

10 Ayda 5 Bin 50 Nikah Gerçekleştirildi

Gerçekleştirdiği modern şehirleşme faaliyetleriyle sosyal ve kültürel dönüşüm geçiren Bağcılar ilçesi yeni bir rekora koşuyor. Yaklaşık 750 bin nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da son 10 ayda toplam 5 bin 50 nikah kıyıldı. Yılsonuna kadar bu rakamın 6 bin 300’e ulaşması bekleniyor.

10 Ayda 5 Bin 50 Nikah Gerçekleştirildi
 Son yıllarda modern şehirleşme anlamında önemli bir değişim ve dönüşüm yaşayan Bağcılar’da “yuva kuran çift sayısı” her geçen yıl artıyor. Bu yılın 10 ayında Bağcılar Belediyesi tarafından 5 bin 50 çift nikah kıydırdı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Balkan Savaşları sırasında büyük bir göç alan Bağcılar ayrıca terörden kaçan ve iş bulmak amacıyla kente gelen Anadolu insanlarına da ev sahipliği yapıyor. 750 bine ulaşan nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da dünya evine giren çiftlerin sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Bu yılın ilk 10 ayında Bağcılar Belediyesi tarafından kıyılan nikah sayısı 5 bin 50’ye ulaştı. Yılsonuna bu rakamın 6 bin 300 olması bekleniyor.

Çiftlere İmza Attıkları Kalemi Hediye Ediyoruz

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, evlilik kurumuna çok önem verdiklerini belirterek, nikah kıydırmak için Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’ndaki nikah memurluğuna başvuran çiftlerin işlemlerini bir hafta içerisinde tamamladıklarını belirtti. Başvuru sırasında çiftlerin en iyi şekilde misafir edildiğini de kaydeden Çağırıcı, “Bunun yanı sıra dünya evine giren her çifte nikah defterini imzaladıkları kalem ile kahve fincan takımı hediye ediyoruz.“ dedi.

Bağcılar’da birisi Güneşli Mahallesi’nde diğeri de Yeni Mahalle’de olmak üzere iki nikah salonu olduğunu da belirten Çağırıcı, “Halk Sarayı’ndaki nikah salonumuz 400’ü koltuklu olmak üzere 600 kişilik kapasiteye sahip. Güneşli’deki salonumuz da 220 koltuk kapasiteli.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11