banner56

“Promosyonlu ürünlerin cazibesine kapılıp oltaya gelmeyin”

Bağcılar’da düzenlenen 17. Gençlik Şurası’nda liseli öğrenciler, araştırma yaptıkları konular hakkında sunumlar yaparak akranlarını bilgilendirdi. Bilinçli tüketici konusuna değinen öğrenciler, “Bilinçli tüketici aşırı tüketimi sevmez israftan kaçınır” diyerek tasarrufa; “İhtiyacı yoksa kampanyalı promosyonlu ürünlerden kaçınır, cazibelerine kapılmaz ve oltaya gelmez” diyerek arkadaşlarını uyanık olmaya davet etti.

 “Promosyonlu ürünlerin cazibesine kapılıp oltaya gelmeyin”
Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Halk Sarayı’nda düzenlenen 17. Gençlik Şurası’nda ilçedeki bütün okullardan yoğun bir katılım oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan şuranın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bağcılar’da bütün gençler pırıl pırıl. Hepiniz, milletimizin devletimizin umudu olan gençlersiniz. Sizden eğitim hayatınızın dört dörtlük yaşamanızı ileride devlete, millete faydalı birer fert olmanızı bekliyoruz” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Bağcılar sizlerle güzel gençler. Eğer Bağcılar’ın geleceğine talipseniz mutlaka en iyi şekilde kendinizi yetiştirmek zorundasınız kendiniz. Bu sadece tahsil ve diplomayla olacak iş değil. Eğitimin yanı sıra dernekler, vakıflar ve birçok meclis var. Oralardan istifade etmelisiniz” dedi. Eğitimin öncelikli olduğunu belirten Çağırıcı, “Türkiye’de bir ilk yapıyoruz. Önümüzdeki dönem Bağcılar meydanda sadece kütüphane olacak 5 katlı bina yapıyoruz. Çocuklar için, gençler için ve yetişkinler için ayrı ayrı olacak. Donanımlarıyla beraber 24 saat açık olacak” diye konuştu.
“Bağcılar’da gençliği dert edinen bir belediye başkanı var”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Gençlik, bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizdir. Bağcılar gençlik açısından şanslı bir ilçe. Oluşturulan tesisler ve gençliğe dönük hizmetler konusunda gençliğin şanslı olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da şunları söyledi: “Bağcılar’da gençliği dert edinen bir belediye başkanı var. Gençliğin daha iyi yetişmesi için, kendi değerleriyle bezenmesi için, geleceğin Türkiye’sine daha iyi hazırlanması için kendini dertli hisseden bir belediye başkanı var. Bunun için belediye başkanımızı alkışlıyoruz”
Açılış konuşmalarının ardından sunum programına geçildi. Şura’da Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Umut Yılmaz, Yunus Yılmaz ve Cansu Uğur, “Geleceğin Gözde Meslekleri” başlığı altında yaptıkları araştırmaları anlattı.
Bağcılar Gazi Anadolu Lisesi’nden Meliha Altınkaynak, Göknur Şafak ve Yağmur Yançürükoğlu “Sosyal Medya Gençliği Nereye Götürüyor” konusunda arkadaşlarını bilgilendirdi. Hızır Reis Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Cemre Esmanur Kartal, Dilara Kılıç, Zeynep Öztürk ve Rümeysa Bozarslan da “Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları Nasıl Olmalı” konusunda açıklamalarda bulundu.
“Bilinçli tüketici aç ve yorgunken alışveriş yapmaz”

Şuranın en dikkat çekici konusuna ise Özel Analitik Lisesi öğrencileri Silanur Sarıca, Rabia Kurt, Önder Akçay ve Adem Korkmaz değindi. “Bilinçli Tüketici Olan Gençlik” konusunu işleyen öğrenciler, yaptıkları sunumda şunları anlattı: “Bilinçli tüketici; piyasadaki fiyatları ürünleri araştıran karşılaştırma yapan güncel bilgiye sahip kişidir. Bilinçli tüketici aşırı tüketimi sevmez israftan kaçınır alacağı ürünün fiyat etiketini kontrol eder. İhtiyacı yoksa kampanyalı promosyonlu ürünlerden kaçınır. Cazibelerine kapılmaz. Diğer bir değişle oltaya gelmez. Bilinçli tüketici aldığı ürünlerin son kullanma tarihini kontrol eder. Taklit, korsan, sahte ürünlerden uzak durur. Bilinçli tüketici ithal ürünleri değil yerli ürünleri tercih eder. Aç ve yorgunken alışveriş yapmaz. Gereksiz şeyleri almaz. Bilinçli tüketici naylon poşet yerine bez torba kullanır. Doğayı korur. GDO lu hormonu bozulmuş ürünleri almaz”
Kapanışta gençler, alışverişlerde poşet yerine doğal olan kese kağıdı, bez torba veya file kullanmayı tavsiye etti.
    

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 09:20

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11