banner56

İlkokul Ve Üniversite Öğrencileri Eğlenceli Kütüphane’de Buluşacak

Bağcılar’da eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla hizmete sunulan projelere bir yenisi daha ekleniyor.

İlkokul Ve Üniversite Öğrencileri Eğlenceli Kütüphane’de Buluşacak
Bu kapsamda Bağcılar İsa Yusuf Alptekin İlkokulu’nda hizmete sunulan Eğlenceli Kütüphane Projesi ilkokul ve üniversite öğrencilerini aynı sınıfta buluşturacak. Çalışma masalarında öğrenciler kitap okuyacak , sohbet edecek, eğitici ve öğretici aktivitelerde bulunacaklar.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar eğitim alanında verdiği önemli hizmetlerle anılmaya devam ediyor. İlkokuldan üniversite eğitimine kadar değişik projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da, Türkiye’de bir ilke daha imza atılarak Eğlenceli Kütüphane Projesi hizmete sunuldu.

Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kemerburgaz Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen projenin açılışı İsa Yusuf Alptekin İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkanı Yardımcısı Kenan Gültürk, Kemerburgaz Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Ökten, Doç. Dr. Aylin İlden Koçkar, Yazar Behiç Ak’ın yanı sıra okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. İlçe Kaymakamı Erdal Çakır yaptığı konuşmada çocuk eğitiminin önemine dikkat çekerek bu anlamda Bağcılar’ın önemli hizmetlere ev sahipliği yaptığını vurguladı. Çakır, “Kitap insanlar için en iyi dosttur. Çocuklarımızın kitaplarla bağlarını güçlendirmek adına böyle anlamlı projeleri hizmete sunmaktan dolayı mutluyuz.” dedi. Okul Müdürü Celal Moğul da proje kapsamında üniversiteli ve ilkokul öğrencilerinin kütüphanede buluşacaklarını belirterek, “Öğrencilerimiz güzel bir ortamda okuma alışkanlığı kazanacak.” dedi.

“EĞLENCELİ KÜTÜPHANE PROJESİ”

Eğlenceli Kütüphane Projesi’nde, okuldaki her sınıf öğrencisinin üniversiteli arkadaşı olacak.  Belirli bir programa göre bir araya gelecek öğrenciler, kitap okuyacak ve eğitici etkinliklerde bulunacak. Öğrenciler, Eğlence Kütüphanesi’nde kendilerine yönelik hazırlanan çalışma masalarında eğitim alacaklar.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 14:54

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11