banner56

Bilgi Evlerinde yeni dönem heyecanı

Bağcılar’da öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini yeni aktivitelere katılarak değerlendirdiği Bilgi Evleri, 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunda da yoğun ilgi görüyor. İlçede hizmet veren 16 Bilgi Evi’nde 40 bine yakın öğrenci eğitim alıyor.

Bilgi Evlerinde yeni dönem heyecanı
 Bağcılar’da 2016 / 2017 eğitim dönemine başlayan minik öğrenciler, bu yıl da okul dışındaki vakitlerini Bilgi Evlerindeki fiziksel ve zihinsel faaliyetlere katılarak ve branş dersleri alarak geçirecek.

İlçede yeni hizmete sunulan Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi ile birlikte 16 Bilgi Evi branş öğretmenleriyle öğrencilere hizmet veriyor. Öğrenciler, okulları dışındaki vakitlerini Bilgi Evleri’nde katıldıkları kurslarda en iyi şekilde değerlendiriyor. 56 aktif kulüpte kurs gören ilkokul 3. ve ilkokul 8. sınıf arasındaki öğrencilere branş öğretmenleri tarafından Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve İngilizce olmak üzere 5 ana branşta haftanın 5 günü 1’er saat ders veriliyor. Bilgi Evleri’ndeki eğitim her gün 09.00- 17.15 saatleri arasında veriliyor.

“YAVRULARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTUYORUZ”

İlçenin 200 bine yakın öğrencisiyle önemli bir genç nüfusa sahip olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu amaçla eğitime her zaman öncelik verdiklerini belirtti. Bilgi Evleri’ni hizmete sunarak çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuklarını söyleyen Çağırıcı, “Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezimiz ile çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitim hizmeti veriyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetler ile sanatsal etkinliklerin yanı sıra branş dersleri de veriyoruz. Çocuklarımızı gelecek yaşamlarına en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Bilgi Evlerimize ilgi her geçen yıl artıyor. Öğrenci sayımız 40 bine ulaştı.  16 ilçemizde Bilgi Evlerimizi hizmet veriyor. İnşallah 22 mahallemize de Bilgi Evi inşa edeceğiz.” dedi. Çağırıcı, düzenledikleri Kariyer Buluşmaları’nda da dalında ünlü olan birikimli isimleri öğrencilerle buluşturduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 17:41

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11