banner56

Bağcılar’da Tablet Dağıtım Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve ülkemizin 81 ilinde eşzamanlı yapılan Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni’nin İstanbul’daki programı, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Bağcılar’da Tablet Dağıtım Töreni
 İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı törende Barbaros Anadolu Lisesi’ni temsilen 28 öğrenci ile 2 öğretmene tabletleri verildi. Projenin bu safhasında Bağcılar’da 10 bin, Türkiye genelinde ise 700 bin tabletin dağıtımı gerçekleştirilecek.

İstanbul Times Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve ülkemizin 81 ilinde eşzamanlı yapılan Tablet Dağıtım Töreni’nin İstanbul’daki programı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirildi. Programa canlı yayın bağlantısıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan tablet dağıtımını başlattı.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Projesi’nin bir etabını daha başlattıklarını belirtti. Projenin, fırsatları araştırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi olduğunu ifade eden Şahin, ülke genelinde tüm öğrenciler arasında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın amaçlandığını ifade etti. Asıl amacın ülkenin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkabilmesi ve 2023 hedeflerini yakalamak olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Proje ile öğrenci ve öğretmenlerimiz bilgi teknolojisiyle daha çok buluşacak, gelişmiş ülkelerle aralarındaki mesafeyi kapatacak. Üreten, düşünen çabalayan, kendisi, ailesi, milleti ve ülkesi için faydalı işler yapabilecek insanların yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu tür bilgi teknolojileriyle öğrencilerimiz daha çok tanışacak.”

Projenin 5 ana bileşeni olduğunu da kaydeden Şahin, 1’incisinin donanım ve yazılım oluşması, 2’incisinin eğitsel içeriğin sağlanması, yönetilmesi, 3’üncüsünün öğretim programlarında etkin bilgi teknolojisin kullanılması, 4’üncüsünde öğretmenlerin hizmet içi eğitim alması, bilgi güncellenmesi, yeni metotlarla buluşturulması, 5’incisinin de bilinçli, güvenilir, ölçülebilir bilgi teknolojisinin sağlanması olduğunu vurguladı. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 6 şubat 2012’de başladı. İstanbul’da yaklaşık 90 bin tablet bilgisayar öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı. Bugünkü projede de bu yıl içinde 64 bin civarında tablet ile öğretmen ve öğrencilerimiz buluşacak. 2016 itibariyle 153 bin tabletimiz dağıtılmış olacak.”

Eğitim seviyesinin arttırılması amacıyla 180 üniversitenin açıldığını da ifade eden Şahin,
İstanbul’da toplam 63 bin tabletin dağıtımını gerçekleştireceklerini kaydetti.

“BAĞCILAR’DA 10 BİN TABLET DAĞITILACAK”


Program sonunda Bağcılar Barbaros Anadolu Lisesi’ni temsilen 28 öğrenci ile 2 öğretmene tabletleri Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, İlçe Kaymakamı Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz tarafından verildi. Projenin bu safhasında Bağcılar’da 10 bin, Türkiye genelinde ise 700 bin tabletin dağıtımı gerçekleştirilecek.

VALİ ŞAHİN ENGELLİLER SARAYI’NI GEZDİ

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda kursiyerlerin ders gördüğü atölyeleri gezen Vali Şahin, engellilerle bir süre sohbet etti. Bu sırada görme engelli kursiyer Mustafa Gürses, Vali Şahin’e brail (kabartma) alfabeli kitaptan bazı satırları okudu.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 14:29

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11