banner56

Noel'de ağaçlar kesiliyor hindiler öldürülüyor

Prof. Dr. Orhan Kural, Bağcılar'da öğrencilere verdiği konferansta, “Amerika ve Avrupa’da Noel kutlamaları için ağaçlar kesiliyor hindiler öldürülüyor. Yapılan bu harcamalarla Afrika’daki tüm açlar doyurulur” dedi.

Noel'de ağaçlar kesiliyor hindiler öldürülüyor
 Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Elele” programı kapsamında Prof. Dr.Orhan Kural, öğrencilere birçok konuda tavsiyelerde bulundu.

Abdurrahman ve Nermin Bilimli İlkokulu öğrencilerinin katıldığı proframda Prof. Dr.Orhan Kural öğrencilerden matematik dersine çok iyi çalışmalarını isteyerek, "Matematik en önemli derstir. Matematiğiniz iyi olursa bütün dersleriniz iyi olur. Severseniz başarırsınız. Müzik, resim, Türkçe boyutları, cümle kuruluşları ve şekilleriyle matematiktir. Matematik organizasyon kabiliyetidir.” dedi.

Onların Amaçları Tüketmek
Türkiye’nin ulaştığı seviyeye şehitler ve gaziler sayesinde geldiğini vurgulayan Kural, ülkemizdeki herkesin yerli malı kullanmaları gerektiğini söyledi. Yılbaşı, doğum günü kutlamaları, sevgililer günü ve anneler günü gibi uygulamaların tüketimi arttırdığını anlatan Kural,“Parlak ve göz alıcı ambalajlı hediyeler alınıyor. Amerika ve Avrupa’da noel kutlamaları için çam ağaçları kesiliyor ve hindiler öldürülüyor. Bu harcamalarla Afrika’daki tüm açlar doyurulurdu" diyerek onların tek amaçlarının tüketmek olduğunu belirtti.

Bir Gün Çiçek Vermekle Olmaz
Anneler günü kutlamalarına da değinen Kural, çocuğu olmayan veya yetimlerle öksüzlerin üzüldüğünü ifade etti. Annelerin ve öğretmenlerin bir günlüğüne çiçek verilerek anılamayacağını vurgulayan Orhan Kural, “Anneler ve öğretmenler bir çiçekle senede bir gün anılamaz. Koparılmış çiçeği kabul etmiyorum. Çiçek yetiştiği yerde daha güzel. Başka birini mutlu etmek için başka bir canlıyı öldürüyorlar. Annelerimiz ve öğretmenlerimiz bizim için çok kıymetliler. Onları her gün sevip saymalı ve saygıyla anmalıyız.” diye konuştu.

Tabağınızda Yemek Bırakmayın
İstanbul’da her gün üç milyon ekmeğin çöpe atıldığını ifade eden Kural, “Ekmek kutsaldır. Annem bana küçükken, ‘tabağında yemek bırakma’ derdi. Dünyanın en çok ekmek tüketen ve en çok çöpe atan ülkesiyiz. Ben hayatım boyunca tabağımda hiç yemek bırakmadım. Siz de öyle yapın.” diyerek tavsiyelerde bulundu. İnsanların yere attıkları sakızları ağzına alan kuşların susuzluktan öldüklerini de belirten Kural, “Asla yere sakız atmayın” diyerek öğrencileri uyardı.

Bir adet pilin bir ton suyu kirlettiğini de belirten Kural, “Piller normal çöplere atılmamalı. Pillerinizi toplayıp katı atık kutularına atın.” dedi. Kural, öğrencilere 'fast-food' gibi yiyeceklerden uzak durmaları tavsiyesinde de bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11