banner56

Bağcılar Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Bağcılar Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu, belediye meclisinde düzenlenen toplantı sonucunda 31 Mart seçimlerinden sonra göreve başlayan yeni meclis üyeleri tarafından onaylandı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bütçe gerçekleşme oranının yüzde 98 olduğunu açıkladı. Kurulduğu günden bu yana emeği geçen bütün meclis üyelerine teşekkür eden Çağırıcı, “27 yıldır tevazu, samimiyet ve gayretle gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediğimize inanıyorum” dedi.

Bağcılar Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu Kabul Edildi
 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yenilenen Bağcılar Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısını ve aynı zamanda 2019 2024 döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis 1. Başkan Vekili Necati Kahraman’ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sözlerine “1992’de kurucu belediye başkanımız Feyzullah Kıyıklık abimden itibaren emeği geçen bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Rahmeti Rahmana kavuşanlara da Rabbimden rahmet diliyorum” diyerek başladı.

Hiçbir düşünceyi ve fikri ötekileştirmedik

Kentsel dönüşümden eğitim alanındaki atılımlara kadar Bağcılar Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan Çağırıcı, şunları söyledi: “Mutlu ve huzurlu toplum diye yola çıkmıştık. İnşallah yeni dönemde bunu daha ileri bir noktaya taşımak istiyoruz. 7/24 zaman ve mekan sınırı olmadan hemşehrilerimize hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz. Dijital ve şeffaf belediyecilikte Türkiye’de bir numara olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Tüm evraklarımız ve işlemlerimiz bilgisayar üzerinden anında yapılıyor. İstişare kültürü de bizim için çok önemli. İstişare kültürü daha sonra Bağcılar’ın kent konseyi olarak kanunlaştı. Türkiye’de kent konseyinin çıkış noktası Bağcılar’dır. Sizlerden ricam bu dönemde kent konseyini çok aktif olarak çalıştıralım. Dışarıdan farklı fikirlerin gelebilmesi için buranın aktif olarak çalışması gerektiğine inanıyorum. 27 yıldır tevazu, samimiyet ve gayretle gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediğimize inanıyorum. Hiçbir düşünceyi ve fikri ötekileştirmedik. Bağcılar’daki kardeşliğimizi ülkemizin dört bir tarafında hatta farklı partilerdeki belediyelere de destek vererek, yardım ederek sürdürdük. Yine sürdürmek istiyoruz”

Bağcılar Belediyesi’nin bütçe gerçekleşme oranı yüzde 98 olarak açıklandı

Açılış konuşmasının ardından toplantıda 2018 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. 2018 yılı gelir ve gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 98 olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, ortaya konulan bu başarıyı aynı kararlılıkla yeni dönemde de devam ettireceklerini söyledi. Bütçe gerçekleşme oranının yüzde 98 olarak açıklaması, meclis üyeleri tarafından alkışlandı. Toplantı sonrası Bağcılar Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu oylama sonucu kabul edildi. Öte yandan Başkan Çağırıcı, Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda yapılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 12:25

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11