banner56

Devletimiz Bu Bayram’da Artık SMA Hastalarının Dertlerine Bir Çözüm Bulsun…

İşimiz gereği her gün İstanbul’un bir ilçesinde sokak röportajı yapmaya gidiyoruz. Mutlak surette anne ve babaların SMA teşhisi koyulan evlatlarının şifa bulması adına ABD ‘de yapılan ve maliyeti 2 milyon doların üstünde olan tedavi için 5/10 liralık yardımlarla bu parayı toplamaya çalıştıklarını görünce içim burkuluyor.

Devletimiz bir hekim kadrosunu ABD ‘ye gönderse ve bu iş ile alakalı orada eğitim alsalar akabinde de hiçbir bedel almadan sosyal güvenceleri olan ailelerin evlatlarına bu sağlık hizmetini sumaları DEVLETİMİZ İçin zor olmasa gerek.

Evlatlarının sağlıklarına kavuşması için bir lirada olsa Anne ve babalar bu umutlarının peşine gitmek zorundalar.

Onlara hiç bir şey demeye hakkım ve sözüm yok ama devletimiz biran önce bu işe bir çözüm bulmalı demeyi kendimde hak görüyorum.

Çünkü devlet halkını çaresizlik içinde bırakmamalı diyorum.r

BAYRAMLAR BAYRAM OLSUN

Yıllardır mazlum coğrafyalarda akan kan ve gözyaşı kısa bir süre önce Rusya marifeti ile Avrupa’nın göbeği sayılabilecek Ukranya’nın içine kadar gelmiş oldu.

Yıllardır Irak’ta Suriye’de, Yemen’de,Filistin’de ,Libya’da,Mısır’da özetle bir.çok İslam ülkesinde yaşanan savaş ve kıyımlar ’a sanki masalmış gibi bakan Avrupa acı bir şekilde savaşı kendi yanı başında görünce kafasına dank etti mi etmedi mi bilemem ama Rusya’nın yayılmacı politikasından korktuklarını görür gibiyiz….

Avrupa ülkeleri Suriyeli çocuklu anne ve babalara çelme taktıkları günler çok uzakta değil.

Avrupa içinde Yunanistan’ da olmak üzere canlarını tehlikeye atıp botlarla zar zor Yunanistan’a geçen göçmenlerin botlarını delip elbiselerini aldıktan sonra buz gibi hava da dalgalı deniz’e itmeleri karşında gözleri yeşil olan Ukrayna’lılar’a kucak açmaları tam manası ile İKİ YÜZLÜLÜK DEĞİL DE NEDİR. ?

Elbette kucak açsınlar insanlık bunu gerektiriyor çünkü ama ten ve göz renklerine göre GÖÇMEN Ayrımına kalkışırlarsa yardım ettikleri zalimin zulmüne bir gün kendilerinin de MARUZ KALACAKLRINI Hz. ALİ efendimiz 15 asır önce söylemiş zaten.

Dünya ADİL Olmaz ise her kes bir gün mutlaka zulme uğrayacak demek isterim.

İnanan ve iman eden bütün MÜMİNLERİN Ramazan bayramı mübarek olsun.

İstanbul Times / Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE

banner17

banner15

banner11