banner56

Bu Seçim Çok Mu Önemli ?

Bu Seçim Çok Mu Önemli ?

Hiç blr parti ve siyasi oluşum hangi seçim olursa olsun bu seçim önemli değil demez dememiştir.

Normal şartlar altında Haziran 2023’de cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi olacak.Birçok kişi ve siyasi parti erken veya öne alınmış seçim 2022 yılı içinde olacak görüşünde. İster erken olsun ister zamanında ama 5 ay sonra ama 14 ay sonra sandık halkın önüne gelecek seçmende vaadlerini beğendiği ve inandığı partiye oy verecek.

AK PARTİ İÇİN NEDEN BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ ?

Ak Parti bugüne kadar onlarca seçim’e girdi.Bir genel seçim hariç hepsinde Milletvekili sayısı tek başına çoğunluk için yeterli olmuştu…

Ak Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için bu seçim hayat memat meselesi olan bir seçim…

Kendilerine göre bunun bir çok nedeni var. Haklılar mı değiller mi bunun kararını ben veremem….

BAZI AK PARTİLİ SEÇMENLER 20 YIL ZATEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK ARTIK YETER DİYOR…

Bu seçmenlerin kendilerine göre bazı haklı nedenleri de yok değil…

Hayat pahalılığı had safhada, zenginler daha çok zengin oldu fakirler daha çok fakir oldu diyrolar.

Ak Parti samimiyet ve garip gurebadan uzaklaştı çıkışları da bu dönemde iyice seslendirilir oldu…

Özetle bu halk hem yerelde hem de genelde Ak Parti’yi defalarca iktidar yaptı…

Yaptığımız sokak röportajlarında seçmenler 20 senenin sonunda bir sene içinde sıvı yağ 40 liradan 180 lira olmuşsa, 1 paket Yumurta 9 liradan 50 lira, Elektrik ve Doğalgaz’a gelen aşırı zamlardan dolayı faturalarını ödemekten zorlanan bir çok seçmen bu durumun sebebi olarak Ak Parti’yi görüyor…

EVET dünyada da bir yükseliş ve sorun var ama ülkemizde ki enflasyon oranı onlardan bir çok ülkeye göre yüksek.

Bu yükselişler karşısında asgari ücret veya maaşlarda minik artışlar yapmak soruna çare olmuyor olamaz ve olamayacak.

ASIL ÇARE ÜRETİMİ DESTEKLEMEK…

Et,Yumurta,Un,bakliyat,şeker,meyve sebze hububat vs.vs. özetle temel gıda maddelerinin fiyatını makul seviyeye çekmenin en önemli nedeni girdi maliyetlerini aşağı çekmek ile mümkün. 5/6 ay önce 6 lira olan akaryakıt fiyatının kısa süre içinde 23 lira olması, günbrenin tonu geçen sene 3.500 lira iken bu sene 15 bin lira olması karşısında hiçbir çiftçi üretim yapmaya yeltenmez.Sokak röportajı yaptığımız sırada sık sık çiftçiler ile karşı karşıya geliyor. Kısa bir süre önce Üsküdar’da yaptığımız sokak röportajında bizi her gün izlediğini ifade eden ve Ağrılı olduğunu ifade eden bir takipçimiz aynen şunları söyledi :”Ben Ağrıda geniş bir arazim var.Buğday ekliyordu toprak mahsulleri ofisi bizden buğdayı 2.70 TL den aldı.Ama Rusya ve Ukrayna’dan ise 4 lira ve üstü bir fiyata ithal ediyor. Bende 2 traktör ve 40 çalışan vardı. Geçen sene Buğdaydan zarar edince çalışanlarımı işten çıkardım.Traktörleri çürümeye bırakıp İstanbul’a geldim.Devlet ithal ettiği fiyattan kendi köylüsünde ürün alsa üretim olur.Aksi halde herkes benim gibi üretimden çekilir ve büyükşehirlere gelir dedi. Bunun gibi he rgün sayısız örnek ile karşılaşıyoruz.

MUHALEFET İÇİN GELECEK SEÇİM NE ANLAM İFADE EDİYOR ?

Özellikle CHP ve İyi Parti yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı millet ittifakından seçilecek diyorlar…

Tabi dilin kemiği yok ve iddialı konuşmaları da gayet makul. Hangi parti girdiği seçimi kaybedeceğiz der !..

Ancak sokaktaki Mehmet amca ve Ayşe Teyze’nin cevabını aradığı soru şu : İktidar kaybeder muhalefet kazanırsa benim Doğalgaz ,elektrik faturam ne kadar gelecek ? Çarşı pazar fiyatları düşecek mi ? Kiralar ve konut fiyatları eski seviyesine gelecek mi sorusunun cevabını arıyor…

Hangi parti veya ittifak seçmene bu soruların cevabını verebilirse muhtemelen sandıkta o istediği sonucu elde edecek…

Ülkemizi 20 yıldır yöneten Ak Parti için hayat pahalılığı elbette ki zor bir süreç, ancak muhalefetin de seçmenin derdine deva olabilecek bir projeyi açıklamaması seçmeni ikna edemiyor bu şartlar altında kararsız seçmen sayısı çok fazla.

Muhalefetin siyasetin kurdu olan Erdoğan ile gireceği herhangi bir siyasi kavgayı kazanma şansı yok. O halde muhalefet parti liderlerinin yapacağı en önemeli şey artan fiyatlar karşında iyice bunalan seçmen’e iktidar olmaları halinde hayatlarını kolaylaştıracak vaadlerini halka sunmaları en makul neden olduğunu düşünüyorum.

Hükümettin de uçtuk uçuyoruz her şey yolunda hikayesini değiştirmesi acilen gerekir. Sorun olduğunu herkes biliyor ve farkında ,Önemli olan idarecilerin bu sorunları nasıl çözecekleri ile alakalı halk’a aklı başında çözüm önerileri sunmaları gerekir. HALKIN ŞU AN GÜNDEMİNDE OLAN KONU BAŞKANLIK VEYA PARLMENTER SİSTEM DEĞİLDİR. KARNI AÇ OLAN KİŞİİÇİN ŞU SİSTEM VEYA BU SİSTEM DEMEK AKLA VE MANTIĞA UYGUN DEĞİL. ÖNCE ONURLU BİR YAŞAM HERKESİN HAKKI DEĞİLMİ ?

Her gün sokakta yüzlerce vatandaş ile röportaj yapan birisi olarak TENCERE’Ye çare ve çözüm önermeyen siyasetçiler sandığa gömülecek dersek abartı olmaz.

KARNI AÇ OLAN GÜN UZUN Gelir demişler ve bede bu söze yürekten katılıyorum.

Son söz halkımız kavga ve boş konuşmalar istemiyor.İstediği şey de beli kimseye muhtaç olmadan kendi emekleri ile geçinmek istemeleri. Hükümet bir an öncede TOKİ marifeti ile hiç konutu olmayan bireyler için acilen makul fiyatlarda konut üretmelidir. Bu da şu an yaşanan ciddi bir sorundur.

Hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun.

İstanbul Times Gazetesi / Hüseyin Çetiner

YORUM EKLE

banner17

banner15

banner11