banner56

Yabancı Öğrenciler Engelliler Sarayı İle İlgili Tez Çalışması Yaptı

Kırgızistan, Çin, Rusya ve Yunanistan’dan gelen üniversite öğrencileri, Avrupa’da bile az sayıda benzeri bulunan Bağcılar’daki Engelliler Sarayı’na hayran kaldılar. Tüm engellilere dönük hizmet verilen Engelliler Sarayı’nı ziyaret eden öğrenciler, atölyeleri gezerek bilgi aldılar. Öğrenciler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile ilgili tez çalışmasında bulunacaklarını belirttiler.

Yabancı Öğrenciler Engelliler Sarayı İle İlgili Tez Çalışması Yaptı
 Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, tez çalışmasına konu oldu. Öğrenci değişimi programı kapsamında ülkemizde eğitim gören 4 ülkeden gelen üniversite öğrencileri, Engeliller Sarayı’nı ziyaret etti. Öğrenciler, kendilerini ağırlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı, engellilere yönelik hizmete sunduğu projelerden dolayı tebrik ettiler.

Sosyal dalda üniversite eğitimi aldıklarını ifade eden öğrenciler, Engelliler Sarayı’nda önemli izlenimlerde bulunduklarını belirttiler. Bağcılar’ın engellilere dönük önemli projeleri hizmete sunduğunu görünce duygulandıklarını belirten Yunanistan, Rusya, Çin ve Kızgızistan’dan gelen öğrenciler, Başkan Çağırıcı’yı tebrik ettiler. Öğrencilere Engelliler Sarayı ile ilgili bilgi veren Çağırıcı da, ilçedeki engellilere hizmetlerinde her zaman öncelik verdiklerini ifade etti. Çağırıcı, “Onlara, Engelliler Sarayı’nda meslek öğretiyoruz ve iş sahibi yapıyoruz. Evlerinden dışarı çıkarak sosyal yaşama katılıyorlar. Otobüslerle evlerinden alıyoruz ve Engelliler Sarayı’na getiriyoruz. Kurs görüyorlar. Arkadaşlık ve kardeşlik ortamında huzur doluyorlar. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz anlamına geliyor.” diye konuştu. Açıldığı günden bu yana 6500 engellinin Merkez’den faydalandığını belirten Çağırıcı, 30 branşta 4769 kurs talebinin karşılandığını ve 300 kişinin de iş sahibi olduğunu anlattı.

“ÇOK ETKİLENDİK”

Başkan Çağırıcı ile sohbet eden Yunanistanlı öğrenci Nick, Engelliler Sarayı’ndaki atölyelerden, verilen hizmetlerden ve teknolojik imkanlardan etkilendiğini belirtti. Öğrenci, engellilerin mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu kaydetti. Rusya’dan gelen öğrenci Aliene de, “Engeliler Sarayı’nın kapısından girdiğimde modern yapısından çok etkilendim. Bizi güler yüzlü insanlar karşılıyor. Engelliler bize yakın ilgi gösterdiler. Onları görünce biz de mutlu olduk.” diyerek duygularını dile getirdi. Öğrenciler yaptıkları araştırmalarla üniversiteleri için tez çalışması gerçekleştireceklerini belirttiler. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 10:32

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11