banner56

Gençler “3 D Yazıcı” Yaptı

Bağcılar’da hizmet veren Gençlik Merkezi’nde değişik dallarda kurs gören öğrenciler, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Öğrenciler, uzman hocalar eşliğinde yaptıkları çalışma sonucu özel projelerde kullanılan parçaları üreten 3 D Yazıcı yaptı.

Gençler “3 D Yazıcı” Yaptı
 Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, özel plastik maddeyi eriterek objeye dönüştüren 3D Yazıcı üretti.

 

Yıldıztepe Mahallesi’nde hizmete açılan ve her geçen gün yoğun ilgi gören Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi, gençlerin ikinci adresi oldu. Bağcılar’da oturan, çalışan ve okuyan 15-28 yaş arasındaki gençlerin kurs gördüğü Merkez’de değişik alanlarda kullanılan örnek teknolojik cihazlar da üretiliyor. Uzman öğretmenleri ile yeni çalışmalarda bulunan öğrenciler, 3D Yazıcı Projesi’ni hayata geçirdi. Yeni gelişen teknolojiye ayak uyduran öğrenciler, özel projelerde parça üretiminde kullanılan cihaz, özel plastik maddeyi eriterek objeye dönüştürüyor. Yapılan 3 boyutlu çizimlerin cisim olarak üretilmesine yarayan cihaz ile bardak ve kapı kolu gibi ürünler de yapılabiliyor. Cihazın tasarımı ve mekanik kısımları da tamamen Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

 

“GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

 

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde spor, müzik, resim, bilgisayar, diksiyon, yabancı dil ( İngilizce-Rusça), fen bilimi atölyesi, robotik atölyesi, zekâ oyunları, drama, tiyatro dalında eğitimler verildiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kursiyer gençleri başarılarından dolayı kutladı. Çağırıcı duygularını şöyle dile getirdi: “Merkezimizde gençlerimiz hem kurs görüyor hem yeteneklerini geliştiriyor. Günümüzde teknolojiye hâkim olan ülkeler kalkınıyor. Bizim de teknolojiyi iyi bilen ve kullanan genç nesle ihtiyacımız var. Gençlik Merkezimiz de bu anlamda ayrı bir önem kazandı. Gençlerimiz hizmete sunduğumuz tesisimizi en iyi şekilde değerlendirerek örnek çalışmalar ortaya koyuyorlar. Öğrendiklerini hayata geçiriyorlar. 3D Yazıcı da örnek proje dikkat çekiyor. Gençlerimizin önümüzdeki yıllarda yine önemli ürünler ortaya koyacaklar. Başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 12:39

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11