banner56

“Engelsiz Yaşam İçin Büyük Adım!”

Türkiye’nin ilk engelli ve engelsiz birlikte yaşama kültürü dergisi olan “Birlikte Daha Güzel Dergisi”nin ilk sayısı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sunuş ve değerlendirme yazısı ile yayın hayatına başladı.

“Engelsiz Yaşam İçin Büyük Adım!”
 Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte katıldığı “Türkiye’nin Yeni Yazarları- Yazarlık Atölyesi” projesinden mezun olan kursiyerlerden oluşan dergi, yazılı ve görsel baskısı, görme engeliler için brail (kabartma) baskısı, web için flash animasyonlu format, indirilebilir PDF fortamı, görme engelliler için ekran koruyucu uyumlu metin formatı olarak 5 ayrı versiyon olarak okuyucuyla buluşacak.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını sağlamak amacıyla önemli projeleri hizmete sunan Bağcılar Belediyesi bir ilke daha imza attı.

Bağcılar Belediyesi koordinatörlüğünde Bakanlıklar, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle yürütülen “Birlikte Daha Güzel Kampanyası” kapsamında Birlikte Daha Güzel Dergisi’nin ilk sayısı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sunuş ve değerlendirme yazısıyla yayın hayatına başladı.

Kaleme aldığı sunuş ve değerlendirme yazısında Türkiye’nin Yeni Yazarları Projesi’nin, örnek bir proje olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, derin ve köklü bir entellektüel geleneğe, sağlam kültür ve medeniyet değerlerine yaslanan kadim bir mirasın temsilcisi olduğunu vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Türkiye’nin Yeni Yazarları Projesi’ni, bu bakımdan örnek bir çalışma olarak gördüklerini belirten Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

“Engelli kardeşlerimizin yazma yeteneklerini ortaya koyabilmeleri ve geliştirebilmeleri için kendilerine bu imkanın sağlanmış olmasını takdirle karşılıyorum. Önümüzdeki dönemde ilim, fikir ve sanat hayatımızda engelli kardeşlerimizin yazdıkları, editörlüğünü yaptıkları kitaplarla daha sık karşılaşacağımıza inanıyorum. Engelli kardeşlerimizin bakış açılarından süzülerek vücut bulacak tüm eserleri büyük bir keyifle bekleyeceğimizden şüpheniz olmasın. Hikmetle, bilgiyle vicdanla yoğrulmuş nice engelli kardeşimizin, kaleme, kitaba, ilme hizmet ederek kültürümüze katkıda bulunmalarını sağlayacak bu projede emeği geçenleri, tebrik ediyor, ülkemizin yeni kültür elçilerini canı gönülden kutluyorum.”

”DERGİ YILDA 3 KEZ YAYIMLANACAK”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın önsözü kaleme aldığı dergi konu ve zengin kültürel-sosyal içeriğiyle dikkat çekiyor. Dergide ayrıca, ‘haber turu’, ‘haber aktüel’, ‘bir kitap’, ‘bunlar da yaşanmış’, ‘bizim mekânlar’, ‘doğal ve sağlıklı yaşama’, ‘oku-yorum’, ‘bilgi kutusu’, ‘iftihar tablosu’, ‘birlikte spor yapıyoruz’ gibi farklı konular değerlendiriliyor.

“ENGELLİLER DE KOLAYCA FAYDALANACAK”

Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte katıldığı “Türkiye’nin Yeni Yazarları- Yazarlık Atölyesi” projeden mezun olan kursiyerlerin yazılarından oluşan dergi, yazılı ve görsel baskısı, görme engeliler için brail (kabartma) baskısı, web için flash animasyonlu format, indirilebilir PDF fortamı, görme engelliler için ekran koruyucu uyumlu metin formatı ve 5 ayrı versiyon olarak okuyucuyla buluşacak.

“Dergi birliktedahguzel.org” web sitesinden, Bağcılar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndan temin edilebilecek.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 13:14

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11