banner56

“Engelsiz Türkiye Ödülleri Sahiplerini Buldu”

Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın birlikte hizmete sunduğu, “Engelsiz Türkiye Ödülleri” sahiplerini buldu.

“Engelsiz Türkiye Ödülleri Sahiplerini Buldu”
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programda 11 dalda, ‘engellilerle birlikte yaşama kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum, kuruluş ve kişiler’ ödüllerine kavuştu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Engellilerin sosyal yaşama katılımı, meslek öğrenmesi ve iş sahibi olmasına yönelik önemli projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar, farklı ve anlamlı bir programa daha ev sahipliği yaptı. Türkiye için önemli bir faaliyet olarak hazırlanan Engelsiz Türkiye Ödülleri Töreni’nde ödüle layık görülen isimler ödüllerine kavuştu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen ve Burak Törün ile İnci Ertuğrul’un sunduğu programda bir konuşma yapan Adıyaman Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Murtaza Yetiş, yaptıkları çalışmaların önemine dikkat çekti. Yetiş, “Engelli hassasiyetini artık toplumun tüm kesimleri paylaşıyor. Bu hepimiz adına gurur verici bir tablo.” dedi.  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, ‘Birlikte Daha Güzel’ diyerek birçok projeyi hizmete sunduklarını ifade etti.Türkiye’nin Yazarları ve Türkiye’nin Çizerleri projelerini hizmete sunduklarını kaydeden Çağırıcı, “2011’de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü de önemli projelere imza attı. Biz de Bağcılar Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok aktivitede bulunduk.” dedi.  Çağırıcı, Engelliler Sarayı’nda aynı anda 1500 engellinin, 40’a yakın kurstan faydalandığını sözlerine ekledi. Aramızdan ayrılan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya’nın da anıldığı programda işaret diliyle şarkı söyleyen Sibel Sıcakyüz ve engellilerin davul şovu ilgi gördü. Şiir kitabı çıkan engelli Senem Ünal da ‘Karınca’ adlı şiirini okudu.

Konuşmaların sonunda 11 dalda ödüle layık görülenlere ödülleri verildi. Engelsiz Türkiye Ödül Kategorileri ile ödül alan isimler şöyle:

Onur Ödülleri’ne ‘engelli bireylerin hak ve imkanlarının sağlanmasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu layık görüldü.

Erişilebilirlik Faaliyetleri konusunda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş layık görüldü. Yine Yüksek Mimar Şükrü Sürmen adına ödülünü Serpil Mürtezaoğlu aldı.

Eğitim kategorisinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez adına ödülünü Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş aldı. Engelli İstihdamı alanında ise İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı adına ödülünü İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun aldı.  Yine engellilere yönelik telefon kütüphanesi gibi önemli hizmetleri sunan Türk Telekom’dan Belma Kılınç Batur ile engelli istihdamına katkılarından dolayı TEMSA A.Ş İnsan Kaynakları Grup Müdürü Erhan Özel de ödüllerine kavuştu.

Televizyon dalında engellilere yönelik haberlerinden dolayı CNN Türk Haber Müdürü Ali Güven’in adına ödülünü Yunus Emre Şeker, Kanal 24 Genel Yayın Müdürü Murat Çiçek’in adına da Çağrı Ulu ödülünü aldı. Habertürk Televizyonu’ndan da Jülide Ateş ödülünü aldıktan sonra iki kolu olmayan engelli minik Muhammet ile sohbeti alkış topladı. Kanal 7 Televizyonundan spiker Hülya Yürekli Seloni, Televizyon Programcısı Meltem Açıkel de ödülünü aldı. Ülke TV Haber Müdürü Mustafa Güngör de ödüle layık görüldü.

Gazete dalında istihdam oluşturmak adına çalışmalarından dolayı Habertürk gazetesinden Esra Boğazlıyan, Akşam gazetesinden Özkan Tamirak, Türkiye gazetesinden Fatih Selek, Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan, Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu adına Emrah Akçaay ve Yenişafak gazetesinden Ayşe Büşra Erkeç, Hürriyet gazetesinden Ayşe Baykal ödül aldı.

Sinema Yönetmeni kategorisinde ise ‘Sadece Sen’ adlı filminde engellilere yönelik mesajlar veren Yönetmen Hakan Yonat ödülünü aldı.

Oyuncu dalında da Mert Turan, Berçin Bilgin de ödüle layık görüldü.

Gönüllü Destekçiler kategorisinde de AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, ‘kütüphanelerde erişilebilirlik projelerinden’ dolayı Kültür Bakanlığı’ndan Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Dr. Hamdi Turşucu’nun adına Kütüphaneler ve Yayınlar Daire Başkanı Erol Sönmez, akademisyen İslam Musayev. AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Betül Keskin, GENAR Araştırma Genel Müdürü İhsan Aktaş, Tv Programcısı Defne Sarısoy ödülünü aldı. Kültür Elçileri dalında ise ödüle Erkam Aydar layık görüldü. Spor dalında da katkılarından dolayı Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın ödülünü aldı. Yine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ödüle layık görüldü.

Ödüller sahiplerine Başkan Lokman Çağırıcı, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Osman Demirgül, tarafından verildi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 15:56

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11