banner56

Engellilerin Katılacağı Yazarlık Atölyesi’nin Tanıtımı Yapıldı

Bağcılar Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle hazırladığı “Birlikte Daha Güzel” adlı kampanyası kapsamındaki “Yazarlık Atölyesi’nin tanıtımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın katılımıyla yapıldı. Bakan İslam, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki kursta kursiyerlere ders vereceğini söyledi.

Engellilerin Katılacağı Yazarlık Atölyesi’nin Tanıtımı Yapıldı
Ülkemizden ve yurtdışından tanınmış akademisyen, bilim adamı ve yazarların katıldığı uluslararası sempozyumların düzenlendiği Bağcılar ilçesi önemli bir projeye daha ev sahipliği yaptı. Engelli bireylerin yeteneklerine ve üretim potansiyellerine dikkat çekerek istihdam imkânlarını artırmak amacıyla yürütülen “Birlikte Daha Güzel” adlı kampanya kapsamında hazırlanan “Yazarlık Atölyesi” projesinin tanıtım toplantısı Bakan Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın katılımıyla yapıldı.

“Birlikte Yarışıyoruz, Maviye İlk Adım ve Birlikte Yemek Yapıyoruz- Türkiye Yemek Yarışması” projelerinin ardından “Yazarlık Atölyesi” adı altında yeni bir çalışma başlatıldı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bakan İslam, edebiyat öğretmeni olduğu için ders vermeye alışkın olduğunu anlattı. 


Kursiyerlere öğütlerde bulunmak ve yol göstermek istediğini ifade eden İslam, kursun verileceği Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndan çok etkilendiğini ifade etti. Saray’da harikulede işler yapıldığını anlatan İslam, “Kursiyerlere bir yazarlık dersi verip eziyet etmeyelim, diye düşündüm. Başka bir gün gelip gerçekten ders vereceğim.” dedi.




Bağcılar Times Haber Merkezi / Birol Can Dede 

ENGELLİLER SARAYI’NI GEZERKEN GÖZLERİM YAŞARDI


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın güzel işler yaptığını anlatan İslam, “İçine girdiğim andan itibaren Engelliler Sarayı’nı büyük sevinç ve mutlulukla gezerken gözlerim yaşardı.” dedi. İki buçuk yıl önce kurulan Bakanlık olarak bir takım hizmetleri aynı çatı altında topladıklarını anlatan İslam, AK Parti iktidarında engellilerle onların ailelerine maddi ve manevi yardımlarda bulunulduğunu ifade etti. Engellilerin istihdamı ile ilgili önemli bilgiler veren

İslam, şunları söyledi:
“İktidara geldiğimizde istihdam edilen engelli sayısı 6 bindi. Şimdi ise bu rakam 32 bin oldu. Geçen yıl da 1650 kişi daha istihdam edildi.” dedi. İslam, Engelliler Sarayı’nda engelli kamu personeli seçme sınavına yönelik kurs verilmesinden dolayı da memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da konuşmasında çevrenin iç dünyanın dışarıya aktarımıyla oluştuğunu belirterek, hayata geçirilen kültürel ve sosyal projelerin de bu anlamda artı değer olduğunu kaydetti.

GÜZİDE BİR MERKEZDE HİZMET SUNMAKTAN MUTLUYUZ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da güzide bir merkezde engellilere hizmet sunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle “Birlikte Daha Güzel” adlı kampanya yürüttüklerini anlatan Çağırıcı, “Maviye İlk Adım” projesini Kastamonu Üniversiteyle birlikte yaptıklarını ve ‘Birlikte Yemek

Yapıyoruz’ yarışması düzenlediklerini kaydetti. Bağcılar’da artık hiçbir engellinin hizmet almak ve ihtiyaçlarını gidermek için ilçe dışına gitmek zorunda kalmadığını ifade eden Çağırıcı, “Engelliler Sarayı’nda 6500 engelli kardeşimiz ve yakınları kurs gördü. Altı aylık bir süre içerisinde 650 kekeme kardeşimiz de normal hayatına döndü.” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da konuşmasında 30 yıl oturduğu Bağcılar’ın çok değiştiğini ve geliştiğini belirterek, önemli projelere şahit oldukları için mutlu olduklarını belirtti. Engelliler Sarayı’ndan etkilendiklerini ifade eden Atalay, “Aynı zamanda Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı ile okul arkadaşıyız. İlçemizde neler yaptığına şahit olduk.” dedi. Basın İlan Kurumu olarak değişik illerde seminerler düzenlediklerini anlatan
Atalay, Erzurum’da fotoğraf kursu alan engellilerin işe yerleştirilmesinde zorluk yaşandığını hatırlatarak, “Toplanıp Genel Kurul Kararı aldık. Bundan sona engelli kontenjanından engelli gazetecileri kadroya alma şartı getirdik. En az birine köşe yazarlığı, editörlük veya fikir işçiliği imkanı sunduk.” diye konuştu.

Yazar Cihangir İşbilir de Kalem Suresi’nin önemine işaret ederek Allah’ın kaleme ve yazıya önem verdiğini anlattı. Cihangir, Peygamberimiz Hz.Muhammed’in(s.a.v) bir sahabesine ‘divitini yanından ayırma dediğini anlattı. Cihangir, Katip Çelebi’nin de kalemin kılıçtan daha keskin olduğunu yazdığını ifade etti.

Programda Engelliler Sarayı Mehteran Ekibi’nin mini konseri ve Halk Oyunları Ekibi’nin Kafkas oyunu alkış topladı.

ENGELLİ KURSİYERİN TABLOSUNU ÇOK BEĞENDİ

Programın sonunda Başkan Çağırıcı Bakan İslam’a, Engelli kursiyerlerin yaptıkları vazo ile havlu hediye etti. Bakan İslam, engelli kursiyer Uğur Tapan’ın yağlıboya tablosunu sunması sırasında duygulu anlar yaşadı. Bakan İslam, “Güzel Sanatlar Müdürlüğü de yaptım. Seni tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Evime veya ofisime asacağım.” dedi.
TRT Spikeri İnci Ertuğrul’un sunduğu program sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Programa ayrıca AK Parti Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Betül Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

18 ENGELLİ KURSİYERE DERS VERİLECEK

Görme, işitme, bedensel engelli ve engelsiz 18 kursiyerin katıldığı “Yazarlık Atölyesi” altı hafta sürecek. Proje kapsamında kursiyerlere yazarlık teknikleri ve uygulamalar anlatılacak. Tanınan birçok yazar, şair ve fikir adamlarının paylaşımlarından yararlanılacak. Kursiyerlerin öyküleri görsel- kabartma ve işaret dili olmak üzere üç versiyon halinde kitap olarak yayımlanacak. Atölye başlangıcı ve bitiminde yapılacak “Ön Test-Son Test” ile de değişimler ölçülecek ve sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak. Öykülerin değerlendirileceği “Altın Kalem Ödülleri”nde dereceye girenlere de ödül verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü ve Otobüs A.Ş’nin katkılarıyla “Otobüs Etkinlikleri” düzenlenecek. Bağcılar, Mecidiyeköy, Üsküdar meydanlarında sabit ve sürekli hareket halindeki otobüslerde ünlü yazarların katılımıyla imza günü ve okuyucu buluşmaları düzenlenecek.
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11