banner56

Engelliler Sarayı’na Bakan’dan tam not

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam ‘engelli-engelsiz yazarlar atölyesi’ programının açılış öncesi Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda incelemelerde bulundu. Bakan İslam, engelliler için yapılan böyle bir kompleksi ilk defa gördüğünü belirterek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı tebrik etti.

Engelliler Sarayı’na  Bakan’dan tam not
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘engelli-engelsiz yazarlar atölyesi’ açılışına katılan Bakan Doç. Dr. Ayşenur İslam, program öncesi Engelliler Sarayı’nda incelemelerde bulundu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile birlikte, Engelliler Sarayı’nda eğitim verilen birimleri ziyaret eden Bakan İslam, burada verilen hizmetin üst düzey olduğunu belirtti.

ENGELLİLERİN İKİNCİ YUVASI

Başkan Lokman Çağırıcı, Bakan Ayşenur İslam’a Engelliler Sarayı’nda 35 farklı branşta yaklaşık 6 bin kişinin eğitim gördüğünü, spor salonu ve havuzun bulunduğunu söyleyerek, “Yıllarca evlerinden dışarı çıkamayan engelli kardeşlerimize burada yeni bir hayat kurduk. Engelliler Sarayı onların ikinci yuvası” dedi.



BÜTÜN BELEDİYELER ÖRNEK ALMALI

Özellikle marangoz atölyesi, kuaförlük eğitimi, dikiş nakış ve halı-kilim dokuma kurslarında verilen eğitimleri yerinde gören Bakan İslam, Engelliler Sarayı’na hayran kaldığını belirterek, “Buraya gelirken adının niye Engelliler Sarayı konduğunu merak etmiştim. İçeri girdiğimde anladım. Adına yakışan bir yer. Bütün belediyelerimizin örnek alması gereken önemli bir merkez. Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’ya böyle güzide bir mekanı hizmete açtıkları için gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Ayşenur İslam, resim çalışmalarının yapıldığı atölyeyi ziyaret ettiğinde, burada iki kolu olmayan küçük Muhammed’in ayaklarıyla resim yaptığını görünce, duygusal anlar yaşadı. Muhammed ile kısa bir sohbet eden yapan Bakan Ayşenur İslam, Başkan Çağırıcı’ya dönerek, “Siz yaptığınız bu çalışmayla adeta engelleri kaldırmışsınız. Sergilenen ürünler bunların göstergesi” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Engelliler Sarayı’nın ziyareti sonunda, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirip onlara başarılar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11