banner56

Engelliler Memurluk Sınavına Hazırlanıyor

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda açılan Engelli Memur Seçme Sınavı’na hazırlık kursu yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Nisan ayında açılan sınava katılan 24 engelli memurluk hakkı elde etti. Bu yılki kursa da 250 engelli devam ediyor.

Engelliler Memurluk Sınavına Hazırlanıyor
Bağcılar’daki engellilerle yakınlarının meslek sahibi olmaları ve sosyal yaşama katılımının sağlanması amacıyla hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı önemli bir projeyi daha başarıyla yürütüyor. Bağcılarlı engelli kursiyerlerin Engelli Memur Seçme Sınavı‘na hazırlanmaları için açılan kurslar başarıyla yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl kursa katılan 24 engelli sınavı başarıyla geçerek memur olma hakkı kazandı.

Bağcılar Times Haber Merkezi / Birol Can Dede 

Açıldığı günden bu yana 1500 kursiyerin eğitim alarak meslek sahibi olduğu Engelliler Sarayı’nda hayata geçirilen sınava hazırlık kursu yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de ilk kez 27 Nisan 2014 tarihinde açılan Engelli Memur Seçme Sınavı’na hazırlık amacıyla açılan kursta 250 engelli kursiyer eğitim alıyor. Görme, işitme, konuşma, zihinsel ve bedensel engelliler farklı sınıflarda ders alıyor. Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın iki günü verilen kurslarda matematik, tarih, coğrafya, vatandaşlık ve inkılap tarihi dersleri veriliyor.

“EMEĞİMİZİN MEYVESİNİ ALIYORUZ”

Türkiye’de ilk ve Avrupa’da da benzeri çok az olan Engelliler Sarayı’nda örnek projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Halk Eğitim Merkezi’nin de katkısıyla düzenlenen kursun amacına yönelik devam ettiğini ifade etti. Sınava hazırlık kurslarına katılan engelli kursiyerlere kitap verdiklerini de belirten Çağırıcı, “Başta engelli kardeşlerimiz, gençlerimiz ve kadınlarımız olmak üzere her yaş ve her kesimden insanımıza verdiğimiz emeklerin meyvelerini alıyoruz.  Kursumuza katılan engelli kardeşlerimize aynı zamanda psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Engelli Memur Seçme Sınavı’na Engelliler Sarayı’nda hazırlanan 24 engelli kursiyerimiz geçtiğimiz yıl başarılı sonuca ulaşarak memurluk hakkı elde etti.”  


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11