banner56

Bağcılarlı Kadınlar Meslek Öğrenip İş Kuruyorlar

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Meclisi’nin “Bilgi Güçtür, Bilgili Kadın Güçlüdür” düşüncesiyle başlattığı Kadınlar Akademisi’nin sertifikalı kursiyerleri, tamamladıkları KOSGEB kursundan da girişimcilik sertifikasına hak kazandılar.

Bağcılarlı Kadınlar Meslek Öğrenip İş Kuruyorlar
 Kursiyerler, girişimcilik sertifikalarını 25 Mayıs’ta düzenlenecek törenle alacaklar.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi tarafından 2013 Ocak ayında hizmete sunulan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Aşkın Asan’ın ilk dersi ile başlatılan Kadınlar Meclisi Kadınlar Akademisi’nden sertifika alan kursiyerler, KOSGEB’in girişimcilik kursunu da başarıyla tamamlayarak birer sertifika daha almaya hak kazandılar.

Kadınların sosyal ve kültürel yaşama katılımını teşvik etmek ve üreterek ekonomiye katkı sağlamasına destek olmak amacıyla hizmete sunulan projeler hız kesmeden devam ediyor. Bağcılar Belediyesi Kadınlar Meclisi’nce “Bilgi Güçtür, Bilgili Kadın Güçlüdür” düşüncesiyle hizmete sunulan Kadınlar Akademisi’nden mezun olan kursiyerler, katılmaya hak kazandıkları KOSGEB’in girişimcilik kursunu da başarıyla tamamladılar.

“AKADEMİ VE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI SAHİBİ OLDULAR”

Kadınlar Akademisi’ndeki sosyal ve kültürel etkinliklere katılan kadınlar, Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, Şule Yüksel Şenler, Belçika Bürüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Dr. Zehra Taşkesenlioğlu, Prof Dr. Edibe Sözen, Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un da aralarında bulunduğu akademisyen, toplum bilimci ve siyasetçilerle bir araya geldi. Kadınlar Akademisi’nde 15 ay boyunca farklı konulardaki kurslara katılan kursiyerler sertifika sahibi oldu. Yine, Kadınlar, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde Bağcılar’da yeni girişimcilerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılması amacıyla KOSGEB ile birlikte başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katıldı. Kursiyerler, kursta hazırladıkları iş planını sunum olarak anlattılar. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, 25 Mayıs’ta düzenlenecek törenle KOSGEB girişimcilik sertifikasına kavuşacak.

“ANNELERİMİZ İKİ SERTİFİKA SAHİBİ OLUYOR”

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin önemine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, annelere değişik branşlarda kurs verdiklerini anlattı. Merkezden sertifika alan kursiyerlerin meslek sahibi olduklarını da vurgulayan Çağırıcı, İŞKUR ile gerçekleştirdikleri projelerle onları iş sahibi yaptıklarını söyledi. Kadınlar Akademisi’nden sertifika alan kadınların KOSGEB kursuna katılmaya hak kazandığını da anlatan Çağırıcı, “Kursta, kadınların yeni bir iş kurabilmeleri için hangi yolları izlemeleri, işlerini nasıl geliştirecekleri, iş planlarını nasıl hazırlayıp sunacakları, devlet teşvikleri, E- Ticaret ve yeni iş fikirleri gibi birçok konu öğretiliyor.” diye konuştu. Bağcılarlı kadınların sosyal ve kültürel yaşama katılımına yönelik projelere ilgi göstermelerinin çok önemli olduğunun altını çizen Çağırıcı, “KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimi onların vizyonlarına vizyon katacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Çağırıcı, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin aldıkları sertifika ile işlerini açtıklarında KOSGEB’ten 30 Bin TL Hibe, 70 Bin TL faizsiz kredi alabileceklerini de hatırlattı.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 16:17

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11