banner56

“Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır”

Bağcılar Belediyesi’nin, 20 yıl önce “Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” diyerek başlattığı Ramazan etkinlikleri, bu yıl da farklı ve anlamlı programlara ev sahipliği yapacak.

“Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır”
Bağcılar Meydanı’nda kurulan ve içerisinde alışveriş stantlarının da bulunduğu Ramazan Etkinlik Alanı’nda Ramazan ayı boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.

Bağcılar Times Haber Merkezi

İrfan programları kapsamında tanınmış öğretim üyeleri, ilim adamları ve yazarlar ilçe sakinleriyle buluşturulacak. Kur’an Gecesi programlarında da tanınmış imam-hatipler Kur’an ziyafeti verecek. Her akşam farklı bir radyocunun konuk olacağı ‘’Radyocular Sahnede’’ projesi bu yıl da devam edecek.

Sivil toplum kuruluşları da yörelerine ait ürünleri sergileyecek. Ramazan ayı boyunca 22 mahallenin tamamındaki Mahalle İftarları’nda da 2500 kişilik iftar programları düzenlenecek. Tüm camiler ile mescitlerin temizliği yapılacak. Bağcılar Belediyesi’nin yurt dışındaki Ramazan programları da gurbetçileri aynı sofrada buluşturacak. Bu kapsamda kardeş şehirler Kazakistan’ın Almaata ile Almanya’nın, Hamm şehrinde iftar sofraları kurulacak.

‘‘İFTAR KUPONU PROJESİ BAŞLIYOR’’

Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamlarının da katkısıyla ihtiyaç sahiplerini lokantalarda ağırlayacak. Bağcılarda ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan bin kişi belediyeden aldıkları İftar Kuponu ile Ramazan ayı boyunca iftarlarını lokantada yapacaklar. İlçedeki 10 bin aile de Bağcılar Belediyesi’nin vereceği 100 TL’lik alışveriş kuponu ile Ramazan alışverişlerini anlaşmalı marketlerden yapabilecek.
Ramazan ayında yine unutulan bir Osmanlı geleneği daha devam edecek. Ekmek fırınlarındaki “Askıda ekmek” uygulamasıyla, vatandaşlar, bir ekmek kendileri için bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alacak. Askıya konulan ekmek ücretsiz alınabilecek.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 13:46

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11