banner56

Bağcılar’da Bahar Temizliği

Bağcılarlılar sert geçen kış mevsiminin ardından bahar mevsimini karşılamaya hazırlanıyor. Bağcılar Belediyesi ekipleri ilçe sakinlerinin bahar mevsimini en güzel şekilde geçirmesi için yoğun bir çalışma programı uyguluyor.

Bağcılar’da Bahar Temizliği
 748 kişilik ekiple cadde ve sokakların temizliği yapılıyor, bozulan asfaltlar onarılıyor ve yağmur suyu kanalları ile ızgaralar temizleniyor. Kırılan parke taşlarını tamir eden ekipler hummalı bir bahar temizliği çalışması sürdürüyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılarlılar sert geçen kış mevsiminin ardından bahar mevsimini karşılamaya hazırlanıyor. Bağcılar Belediyesi ekipleri ilçe sakinlerinin bahar mevsimini en güzel şekilde geçirmesi için hummalı bir bahar temizliği çalışması sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 115 noktada toplam 2342 metrekarelik alanda kış aylarında tuzlama çalışmaları sebebiyle zarar gören asfaltların tamir çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar sırasında yaklaşık 674 ton asfalt kullanılıyor. Kırılan ve bozulan parke taşlarının yerine 5 bin 250 metreküp parke taşı tamir edilerek, 9 bin metrekare alanda ise tesviye çalışması gerçekleştiriliyor.

“748 KİŞİLİK EKİPLE CADDE VE SOKAKLAR TEMİZLENDİ”

Bağcılar’da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 748 kişilik ekiple cadde ve sokakları özel yıkama araçları ile yıkıyor. Yağmursuyu ızgarası ve kanal temizliği yapıyor. Boş arazilere bırakılan moloz atıklarını topluyor. Ekipler, ilçenin 22 mahallesinde çöp konteynırlarının tamir, boyama ve dezenfekte işlemlerini yapıyor.

“266 MİLYON 488 BİNİ AŞKIN KATI ATIK TOPLANDI”

Bağcılar’da bahar mevsimini, yeşil park ve bahçelerle karşıladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çevre dostu belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini söyledi. Hummalı bir bahar temizliği çalışması yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz, sert geçen kış mevsiminin ardından bozulan asfaltların tamirini yapıyor diğer tarafdan düzenli olarak konteynırlar yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Temizlik ve hijyen konusunda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz.” Geçen yıl toplam 266 milyon 488 bin 520 kilo katı atık toplandığını da ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi: 2014 yılı verilerine göre ilçemizde kişi başına 956 gram/gün çöp düşmektedir. Yapılan bilgilendirme çalışmaları ve Geri Dönüşüm Hizmetlerinin yaygınlaştırılması ile kişi başına çöp üretim miktarının azaltılmasını hedefliyoruz. Çöpler ayrıştırılarak yeniden ekonomiyle kazandırılmaktadır.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 14:23

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11