banner56

BSM büyük kulüplere sporcu yetiştiriyor

Bahçeşehir Spor Merkezi (BSM)’nde eğitim alan basketbolcu ve voleybolcular Türkiye’de ki büyük kulüplere transfer oluyor.

BSM büyük kulüplere sporcu yetiştiriyor
 Başakşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği başarılı projelerden olan Bahçeşehir Spor Kompleksi sağladığı imkanlar ve profesyonel hocaları ile uluslararası sporcular yetiştiriyor.  Aldıkları eğitimlerle profesyonel hayata hazırlanan genç voleybolcular ve basketbolcular Beşiktaş, Galatasaray, Anadolu Efes, İstanbulspor gibi büyük kulüplere transfer oluyor.

 

180 sporcu büyük kulüplere transfer oldu


10000m2 lik alan üzerine kurulan Bahçeşehir Spor Merkezi çocuk ve yetişkinlere hizmet veriyor, merkezin özel zeminle döşenmiş voleybol ve basketbol sahaları bulunuyor. İlçenin göz bebeği olan BSM’de aldığı eğitimler sayesinde 3 sene içersinde yaklaşık 180 sporcu büyük kulüplere transfer oldu.  2013-2014 dönemi profesyonel kulüplere transfer olan öğrencilerin isimleri ise şöyle; Batuhan Öztürk (İstanbulspor), Berk Vatan (Beşiktaş), Baran Nerezoğlu (Galatasaray), Gökay Güntekin (İstanbulspor), Baran Ali Sağır (İstanbul B.B), Kaan Bilir (İstanbulspor), Ege Casun (Anadolu Efes), Efe Casun (Anadolu Efes), Emre Kandemir (İstanbulspor), Eren Çakır (İstanbulspor). BSM’de Voleybol ve Basketbol yanında Tekvando’da da öğrencilere Lisans da çıkarlıyor.

 

BSM’de 10 Voleybol ve 11 Basketbol grubu eğitim alıyor.  1998-2008 yaş aralığındaki öğrencilerin katıldığı eğitimlerde her grup haftanın iki günü 1 saat 15 dakika eğitim alıyor.

 

‘3 senede 3 bin kişiye eğitim verildi’


Antrenör Göker Akçınar derslerin işlenişini anlatıyor, “Basketbol’da ve Voleybol’da önce temel eğitimler olan top tutma, top sürme, pas verme, turnike atma gibi adımlarla başlıyoruz. Daha büyük yaş gruplarına da savunma, hücum gibi taktikleri geliştirmeye ve yerleştirmeye çalışıyoruz. Voleybol da aynı temel den başlıyor, yaşlar büyüdükçe daha takım sporunun getirdiği hücum, savunma gibi maç organizasyonlarına giriyoruz.” Sporun okul başarısını artırdığına dikkat çeken Akçınar, “Çocuklar burada daha çok yoğunlaşa biliyorlar. Antrenörlerimiz çocuklara dersleri sevdirmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. Biz antreman saatlerini de gruba uygun olarak belirliyoruz.  Antremanlarımız yaz ve kış dönemi olarak yapılıyor. Kış döneminde 350-400 civarın öğrencimiz yaz döneminde ise 200-250 sporcumuz eğitim alıyor.  3 senedir burada eğitim veriyoruz, toplam hizmet verdiğimiz öğrenci sayısı üç bini geçti.”

 

BSM’de öncelikli hedefimiz sporu sevdirmek diyen, Akçınar öğrencilerinin büyük kulüplere transfer olduğunu söyledi, “Amacımız kulüpleşme değil çocuklara sporu sevdirmedir. Yetenekli çocukların önünü açmak adına bağlantılı olduğumuz kulüplere yönlendirmeye çalışıyoruz. Basketbol’da 10-12 çocuğumuzu büyük kulüplere gönderdik.  Büyük kulüpler kendi salonları olduğu için daha fazla antreman yapabiliyorlar. Voleybol’da da Galatasaray’a, Yeşilyurt’a gönderdiğimiz sporcularımız var.”

 

Sinem Öncül (Antrenör) : “ Büyük kulüplerle her zaman irtibatlarımız devam ediyor. Burada başarılı gördüğümüz voleybolcuları kulüplere gönderiyoruz. Orada değerlendiriyorlar. Sporcular büyük kulüplerde daha fazla kondisyon yapabiliyorlar. Milli takımda oynayabilecek çocuklarımız var. Kardeş takım kurabiliriz, daha sistematik bir şekilde yönlendirebiliriz.”

 

‘Profesyonel sporcu olmak istiyorum’


Dogkan Kayhan (Öğrenci) : “4 senedir BSM’de Basketbol’a devam ediyorum. Ben spora kilo vermek amacıyla ailemin desteğiyle başladım daha sonra derslerimi etkilemedi, çünkü hem derslerime çalışıp hem spor yapıyorum, ikisin birlikte yürütmeyi koçumun yardımıyla öğrendim. Büyük kulüplere giden arkadaşlarımız var,   onlar açısından da iyi oldu hem de kulübün adını duyurmak açısından güzel oldu.”

 

Ada Müfeddişoğlu (Öğrenci) : “3.sınıfa gidiyorum. 1 Senedir Voleybol’a devam ediyorum.  Eğitimlerimiz çok güzel devam ediyor. Manşet atmayı, top tutmayı, sürmeyi öğreniyoruz. Profesyonel Voleybolcu olmak istiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:12

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11