banner56

BBTO’ndan mezun olan kursiyerler sertifika aldı

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu 8. Dönemini düzenlediği programla kutladı. BBTO’nun bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaların ve faaliyetlerin tanıtımının yapıldığı bir belgeselin de sunulduğu programda iki yılda dört dönem eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi. Programda engelli ilk milletvekili olan Lokman Ayva’nın yazdığı “Yanlış Anlama” adlı oyun oynandı.

BBTO’ndan mezun olan kursiyerler sertifika aldı
Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan’ın Sanat Yönetmenliğini yaptığı BBTO 8. Dönem çalışmalarına Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla başladı. Programın açılışında BBTO’nun kuruluşundan günümüze kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerinin anlatıldığı belgesel gösterildi. Belgeselde tiyatro okulu öğretmenleri derslerle ilgili bilgiler verdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı burada yaptığı konuşmada her toplumun sanat ve sanatçısıyla yükseldiğini ifade etti. Ulvi Alacakaptan ile ekibine teşekkür eden Çağırıcı, 2007 yılında kurdukları BBTO’dan 300’e yakın öğrenci yetiştiğini ifade etti. Bu öğrencilerin bir çoğunun dizilerde de rol aldığını anlatan Çağırıcı şöyle konuştu:

“Eğitim kadromuz usta ve değerli hocalardan oluşuyor. Çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize de teşekkür ediyorum. Sizlerin yetişmesine katkı sunan hocanız Ulvi Alacakaptan başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
Ulvi Alacakaptan ise konuşmasında büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti. Üç ayrı sınıfta 7-11, 12-15 ve 16 yaş ve üzeri gruplarda ders verdiklerini ifade eden Alacakaptan, “Kursiyerlerimiz BBTO’da değişik branşlarda eğitim gördüler. Büyük yaş gruplarımıza sahne, diksiyon, pandomim, halk oyunları, geleneksel tiyatro, dramaturji ve sinema dersi verdik. İki yıl boyunca dört dönem sonucunda kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazandı.” Alacakaptan, Bağcılar Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile Başkan Çağırıcı’ya BBTO’nun hayata geçirilmesi ve başarıya ulaşmasındaki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bağcılar Times Haber Merkezi / Birol Can Dede 


‘LOKMAN AYVA’NIN YAZDIĞI OYUNU SUNDULAR”


BBTO Halk Oyunları ekibi gösteri sunduğu programın ilerleyen saatlerinde sahne alan Ulvi Alacakaptan ile BBTO öğrencileri ilk görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva’nın yazdığı “Yanlış Anlama” adlı oyunu sundular. Oyunda bir firmaya iş başvurusunda bulunan görme engelli bir kişinin yaşadığı sıkıntılar anlatılıyor.



“ÖNÜMÜZDEKİ YIL FİNALİ AMFİTİYATRODA YAPARIZ”

Program sonunda okuldan mezun olan yaklaşık 60 kursiyer sertifikalarını Başkan Çağırıcı ile AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün elinden aldı. Alın terinin emeğe dönüştüğünü ifade eden Çağırıcı, geniş sahnelere sahip salonlar inşa ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki yıl inşallah final programını inşa edeceğimiz 1500 kişilik amfitiyatroda yaparız.” dedi. Yaşı 50’nin üzerinde olmasına rağmen gençlere örnek olarak kursa katılan Necmettin Ayan da sertifikasını alırken mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11