banner56

Kitaplarla Değişen Hayatlar

51.Kütüphane Haftası’nda Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kitaplarla Değişen Hayatlar programında yıl içerisinde en çok kitap okuyan kadınlara ödülleri verildi.

Kitaplarla Değişen Hayatlar
 Bağcılar Belediyesi Bilge Kadın Platformu üyelerinin değişen hayatlarını anlattıkları söyleşi ve ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi’nin ilçede okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla hizmete sunduğu Bilge Kadın Platformu meyvelerini veriyor. 51.Kütüphane Haftası Kitaplarla Değişen Hayatlar programında, Bilge Kadın Platformu’nun düzenlediği yarışmada en çok kitap okuyan 39 kişi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programda ilçeye büyük ve donanımlı bir kütüphane inşa edecekleri müjdesini verdi.

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, medeniyet kaynağı olan kitapların insanların hayatlarının yön tabelası olduğunu söyledi. Okuyan ve araştıran nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ‘bilgi güçtür, ne kadar biliyorsan o kadar varsın’ sözüne atıf yaparak, şöyle konuştu: “İlçemizde eğitime yönelik projeleri hizmete sunuyoruz. 180 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Ciddi mesafe kat ettik.” dedi. Başkan Çağırıcı, ayrıca Bağcılar Meydan’a donanımlı ve güzel bir kütüphane inşa edecekleri müjdesini de verdi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da kadınlara hitap ederek, “Çocuklarınıza okumayı teşvik ediyorsunuz. Çalışmalarınızla tüm anne ve babalara örnek oluyorsunuz.” diye konuştu.

“OKUYARAK AİLEMİZDE HUZURA KAVUŞTUK”

Programda söyleşide bulunan Bilge Kadın Platform Üyesi Asiye Toraman, “Yüreğiniz hep kitaplarla bağlı olsun.” dedi. Kitaplardan öğrenilen bilgilerin zihinlere yazıldığını anlatan Toraman, “İlkokul mezunuyum. Orta Okulu dışarıdan okuyorum. Çağımızda insanlar kıyafetleriyle karşılanıp fikirleriyle uğurlanıyor. Eğer diliniz iyi olmazsa sizi nasıl değerlendirecekler?” dedi. Sınavlarını başarıyla verdiğini de anlatan Toraman, “10 yılda alacağımız mesafeyi burada 4 yılda kat ettik.” dedi. Hülya Yahyaoğlu da Bilge Kadın Platformu’nda diğer üyelerle birlikte kitap okuduklarını, fikirlerini paylaştıklarını belirtti. Evinin mutfağında kitap okuduğunu da kaydeden Yahyaoğlu, “Kitap gelecekle aramızda bağ kuruyor. Ecdadımızı yakından okumalıyız. Okudukça mutlu hissediyorum. Hayata farklı bakıyorum. Sokakta yaşlı insanları görünce tebessüm ediyorum. Okudukça insanlara daha güzel bakmaya başladım.” diye konuştu. Kitap okumaya başladıktan sonra kelime dağarcığının geliştiğini belirten Şenel Ulucan da “Ufkumuz gelişti. Daha kararlı, azimli ve bilgili hissediyoruz. Tüm kitap dostları hanımlar toplanıp kitapları analiz ediyoruz. Dostluklar kuruyoruz. Bilgiyi ve arkadaşlığı paylaşıyoruz. Edebiyat, kişisel gelişim ve tarih kitaplarını okuduk. Ailemize, çocuklarımıza eşimize hatalı davranabildiğimizin farkına vardık. Empati yapmayı ve davranışlarımızı düzeltmeyi öğrendik.” dedi. Ergenlik çağında oğlu ile çok iyi anlaştığını da anlatan Ulucan, kitap okuduktan sonra çocuğuna daha farklı davrandığını kaydetti. Ulucan, “Öfke kontrolünü öğrendim. Arkadaş olduk. Kütüphanesini artık oğlumla birlikte kullanıyoruz.” diye konuştu.

Üç çocuk annesi Arzu Özkan ise kitaba zaman ayırmanın kendisine zaman ayırmak olduğunu belirterek, “Kitap okuyarak rahatlıyor ve dinleniyorum. Çocuklarımla birlikte kitap okuyorum. Okuduklarımızı tartışıyoruz.” dedi.
Program sonunda Çakır, Çağırıcı, Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı ilköğretim, ortaokul, lise, üniversite, Bilgi Evleri, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda en çok kitap okuyanlara ödüllerini verdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 15:37

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11