banner56

Kadın Belediye Başkanları Bağcılar’da ’Kadın Ve Siyaset’ İ Konuştu

“Kadın ve Siyaset” konulu panele katılan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Eskişehir'in Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Konya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru kendilerini gururla ve hayranlıkla dinleyen kadın davetlilerin alkışını topladı.

Kadın Belediye Başkanları Bağcılar’da ’Kadın Ve Siyaset’ İ Konuştu
 Kadınlar için hizmete sundukları sosyal, kültürel ve ekonomik projeleri anlatan başkanlar, “Kadınların da çok iyi belediye başkanlığı yapabileceğini ispat ettik.” dediler.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi anlamlı bir programa daha imza attı. Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panelde   “Kadının Siyasette Olması Gerektiği Yer”  masaya yatırıldı.

Halk Sarayı’ndaki “Kadın ve Siyaset” konulu panele konuşmacı olarak katılan Eskişehir'in Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Konya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru davetlilerle bilgi, düşünce ve deneyimlerini paylaştı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, panelin açılış konuşmasında son yıllarda kadının eğitimi, sosyal yaşama katılımı ve üretime katkı sağlaması gibi konularda önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Başarılı Anadolu kadını belediye başkanlarını panelde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

 BANA ‘ŞALVARLI BAŞKAN’ DİYORLAR

Moderatörlüğünü Demet Tezcan’ın yaptığı panelde konuşan Eskişehir'in Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, yöresel kıyafetleriyle dolaştığı için “Şalvarlı Başkan” olarak anıldığını belirtti. Girişimci belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini belirten Akgün, “Annem ve babam gibi ben de yöresel kıyafetimle görev yapıyorum. Kimseye meydan okuma amacım yok. Sevdiğim için bu kıyafeti giyiniyorum.” dedi. Akgün, “4.400 nüfuslu bir ilçede görevimi hakkıyla yerine getirmeye gayret ediyorum. Kadınların eğitimi ve iş hayatına katkı sağlaması için projeleri hizmete sunuyoruz.116 kadın, kurduğumuz kooperatifle, seracılık yaparak ekonomiye katkı sağlıyorlar.” dedi.

“BAŞÖRTÜ YÜZÜNDEN İŞİME SON VERİLMİŞTİ” 

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise, 1993-2000 Yılları arası Elazığ Defterdarlığı Keban Mal Müdürlüğü Muhasebe Servisinde çalışırken başörtüsü sebebiyle görevine son verildiğini ve büyük üzüntüler yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Ancak yılmadım. Yerel seçimlere katılarak Keban Belediye Başkanı oldum.” dedi.  Keban Barajı’nın dibindeki bereketli topraklarda gerçekleştirdiği projelerle, Anadolu kadınının neleri başarabileceğini ortaya koyduklarının altını çizen Atlı, “Kadından başkan oluyormuş. Hizmetlerimizle bunu ispat ediyoruz. Makam peşinde olmadım. Gecemi gündüzüme katarak hizmet ediyorum.”  dedi.

“BAĞCILAR GİBİ MERAM’I BAĞ BAHÇELERE KAVUŞTURUYORUZ”

 Konya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da Konya Büyükşehir Belediyesi Harita ve Kadastro Mühendisi olarak başladığı kamu hizmetinde,

Meram Belediyesi Harita-Emlak ve Kamulaştırma Müdürlüğü görevlerinde bulunduğunu anlattı. İlçesindeki Kentsel Dönüşüm projelerine önem verdiklerini de belirten Toru, “İmar uygulamalarında bir araç olarak kentsel dönüşüm ve model önerisi, konusunda tez ve akademik çalışmalar yaptım. 350 bin nüfuslu Meram’ın Belediye Başkanı olduktan sonra kentsel dönüşüm çalışmalarını yeşil dokuyu da koruyarak geliştirdim. Başlattığımız, ‘Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan’ kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirdik. İrade ortaya koyarak ilçemizdeki tarihi dokuyu koruyarak Bağcılar gibi bir vakitler üzüm bağlarının hakim olduğu ilçemizi eski siluetine kavuşturmaya çalışıyoruz. Eski mesire alanlarını oluşturmaya çalıyoruz.” diye konuştu.  Ahi Evran’ın bir benzeri olan sistemle hareket ettiklerini de vurgulayan Toru, “Önümüzdeki hafta kurduğumuz Kadın Girişimci Kooperatifi’ni hizmete sunacağız. Kadınlara yer tahsis ettik. Üreterek ekonomiye katkı sağlayacaklar. Alt gelir grubu kadınlar projemize yoğun ilgi gösteriyor. İş talepleri oluyor.” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 15:47

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11