banner56

Sümerbank’ın yerine 10 Tane yeni Kibir kulesi geliyor “İşte Pruva 34”

Ak Parti iktidarını zora sokacak en önemli konu hiç şüphesiz ki İMAR sorunu olacak gibi gözüküyor. İlçe belediyeleri garip gurebanın yaptığı bir metrelik fazla inşaat için hiç kimsenin gözünün yaşına bakmazken varlıklı ve hükümet ile ilişkisi iyi olan firmalar aldıkları arsa ihalesinde 230 bin m2 inşaat izni olduğu ilan edilen yere 630 bin m2 lik inşaat yapımına göz yumuluyor.

Sümerbank’ın yerine 10 Tane yeni Kibir kulesi geliyor “İşte Pruva 34”
Gün gelecek bu kayırmalara izin verenlerin başı ağrıyacak

Bugün güçlü olduğunu düşünüp hiç bir şey olmaz diyen herkes gün gelecek kanunlara uygun olmayan her işin hesabını çok acı bir şekilde verecek gibi görünüyor.

İnşaat & Emlak Dünyası Haber Merkezi / Özel Haber 

16:9 a tam 10 tane kardeş geliyor  

İstanbul’un siluetini bozduğu gerekçesiyle Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çeken 16:9 kuleleri için Erdoğan "sahibiyle konuşmuyorum" demişti.

Bir süre sonra da bu kez Bakırköy sahiline, İstanbul'un siluetini bozacak olan, 67 metre yüksekliğinde 10 yeni yüksek bina inşa edileceği öğrenildi.

Üstelik projenin sahibi olan Doğa Madencilik’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ayvacı’nın, hükümetle yakın ilişkiler içinde olduğu ortaya çıktı.

Diken.com.tr sitesinden Ufuk Çalışkan'ın haberine göre Erdoğan, Kemal Ayvacı’nın oğlu İlyas Ayvacı’nın nikahında şahitlik yaptı; AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun oğlu Yasin Babuşçu da, İlyas Ayvacı’yla ortak reklam şirketi kurdu.

44 MİLYON DOLARA ALINAN ARAZİNİN DEĞERİ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİYLE 1 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı’nın yanında yer alan 62 dönümlük araziye Doğa Mimarlık tarafından Pruva 34 projesi adı altında yedisi rezidans, üçü otel olarak kullanılacak 10 blok inşa edilecek.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Özelleştirme İdaresi tarafından 2004′te Doğa Madencilik’e 44 milyon dolara satılan arazinin değerinin, imar değişikliklerinin ardından 1 milyar dolara çıktığını ve burada imar rantı oluştuğunu savundu.

Hacıalioğlu, arsanın satışının ardından yaşanan süreci Ataköy gazetesine şöyle anlatmıştı:

Sümerbank’ın özelleştirilmesi kapsamında 2004 yılında bu arsanın satışı yapıldı. 13.04.2006 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planında, 27.02.2007 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında burası tercihli kullanım alanı olarak belirlendi. Tercihli kullanım alanında mülkiyet sahibi hazırladığı avan projeyi yapabiliyor. Turizm alanına alınıyor. Ataköy Turizm planları alanına alınabiliyor. Ticaret, rezidans, otel gibi kullanım fonksiyonu gerçekleştiriyorlar. 62 dönümlük alana Bakırköy Belediyesi 11 Kasım 2013 tarihinde toplam 296 bin 421 metrekarelik inşaat alanı verdi. 10 blok yapılacak. Yolun altında 12 metre yolun üstünde de 67.3 metrelik yüksek binaların yapılması ruhsatlandırıldı. 

KİM BU DOĞA MADENCİLİK ?

İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına göre, Doğa Madencilik Endüstri İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi 86 milyon 949 bin TL sermayeyle kurulmuş. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Kemal Ayvacı, başkan yardımcılığınıysa Nevzat İnan yürütüyor.

AYVACI’NIN NİKAH ŞAHİDİ ERDOĞAN

 

Doğa Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ayvacı’nın oğlu İlyas Ayvacı’nın Yusuf Halef’in kızı Betül Halef ile 2 Nisan 2011′de Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan düğün töreninde, çiftin nikah şahitliğini Erdoğan’la AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu yaparken, nikahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıymıştı.

BABUŞÇU’YLA ORTAK REKLAM ŞİRKETİ

 

İlyas Ayvacı, nikah şahitliğini yapan AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun oğlu Yasin Babuşçu’yla birlikte kurdukları Bro Reklamcılık Yayıncılık Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile gündeme gelmişti.

16:9′a ‘kırılan’ Başbakan Pruva 34′e ne diyecek ?

 

Aynı sahilde inşası tamamlanan ve şehrin siluetini bozduğu gerekçesiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından yıkım kararı verilen 16:9 kulelerine ilişkin Erdoğan “Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, beş yıldır konuşmuyorum” yorumunda bulunmuştu.

Pruva 34 projesinin 16:9′la aynı olumsuz etkiyi göstereceğini söyleyen Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ali Hacıalioğlu ise, “Bu tartışmalardan adeta hiç ders çıkarmamış gibi çok yakınında yeni imar kararlarının da bu şekilde verilmesi samimiyetsizliği gösteriyor” diyor.

İstanbul’un silueti konusunda böylesi bir hassasiyete sahip olduğunu savunan Erdoğan’ın Pruva 34 projesi hakkında nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 18:05

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş Remzi
Vatandaş Remzi - 10 yıl Önce

bu taksime kurt razı olmaz kuzulara şah olsa.allahtan korkun kuldan utanan bre eski samimi müslümanlar ...

SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11