banner56

Yine yeşillendi fındık dalları

Bağcılarlı ilçe sakinlerihizmete sunulan Nostalji Bahçeleri’nde piknik yaparak komşuluk bağlarını geliştiriyor ve keyifli saatler yaşıyorlar. Yeşil çimenlerin üzerinde piknik yapan Bağcılarlılar dalından meyve yemenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Dalları yeşillenen fındık ağaçlarının süslediği Karadeniz havasının estiği Fındık Bahçesi de ilçe sakinlerinin ikinci adresi haline geldi.

Yine yeşillendi fındık dalları
Nostaljiyi yaşatmak amacıyla Bağcılar Belediyesi tarafından inşa edilen Nostalji Bahçeleri ülkemizin değişik yörelerinden gelerek yerleşen ilçe sakinlerinin buluşma adresi oldu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl Yeni Mahalle Mevlana Caddesi’nde hizmete sunulanFındık Bahçesi’nde havaların ısınmasıyla birlikte piknik sezonu açıldı. Bahçede Karadeniz yöresine ait serender, kara fırın ve 73 adet fındık ocağıbulunuyor. Sosyal tesis olarak hizmet veren ve özel taş dolgularla inşa edilen ahşap dolma ev de, Karadeniz mimarisinin en güzel örneğini gözler önüne seriyor.

DEĞİŞİK AĞAÇ TÜRLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

73 adet fındık ocağının bulunduğu 5 bin 660 metrekarelik alana sahip olan Fındık Bahçesi aralarında meyve, kokulu Karadeniz üzüm asması, kırmızı erik, erguvan, kızılağaç, süs kirazı ve dağ muşmulası gibideğişik ağaç türlerine de ev sahipliği yapıyor.

NOSTALJİ BAHÇELERİMİZ YENİ KOMŞULUKLARA KAPI ARALIYOR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçeyi ismine uygun bir hale getirmek ve Bağcılarlılara bir nostaljiyi yaşatmak amacıyla Sancaktepe Mahallesi’nde Üzüm Bağı’nı kurduklarını anlattı. Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde Kiraz Bahçesi’ni inşa ettiklerini ifade eden Çağırıcı, 2007-2008 yıllarında oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde 88 Napolyon cinsi kiraz ağaç bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Kiraz Bahçesi, hemşehrilerimiçin aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor. Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri Projesi’ne Kayısı ve Kestane bahçeleri ile devam ettik. Geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz Fındık Bahçemiz de piknik alanı ve sosyal tesisleriyle yeni komşuluklara kapı aralıyor.”

Başkan Çağırıcı, ilçenin 22 mahallesine elma, ceviz, nar gibi farklı meyve türlerinde Nostalji Bahçesi kazandırmayı hedeflediklerini de söyledi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11