banner56

Yıldız Gençler Sertifikalarını Aldı

Bağcılar’da gençlerin öz güvenlerini kazanmalarını onların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ‘Gençlerin Yıldızı Parlıyor Projesi’ kapsamında 694 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Törende ayrıca KOSGEB Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan 30 kişi de sertifikalarını aldı.

Yıldız Gençler Sertifikalarını Aldı

Bağcılar Belediyesi ile Kalkınma Ajansı’nın gençlerin bilgi, görgü, yeteneklerini geliştirmek amacıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği Gençlerin Yıldızı Parlıyor Projesi kapsamında 1 yıllık eğitim alan 1500 öğrenciden 694’ü sertifikalarına kavuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gençlere bu imkanları değerlendirip kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini ifade ederek, mutlaka yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde kursiyerlere Ekim ayında başlayıp 30 Haziran’da sona eren kurslarda spor, müzik, resim, bilgisayar, diksiyon, yabancı dil ( İngilizce-Rusça), fen bilimi atölyesi, robotik atölyesi, zeka oyunları, drama, tiyatro dalında eğitim verildi. Bunun yanı sıra 17 kişisel gelişim semineri düzenlendi.  450 öğrenci hedefli projeye 1500 başvuru oldu. Kurs gören öğrencilerden 694’ü sertifika almaya hak kazandı.





“GENÇLER HAYATA HAZIRLANIYOR”


Gençlik Merkezi’ndeki kapanış ve sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Çağırıcı, Kalkınma Ajansı, AB ve İŞKUR projelerine katkıda bulunanlara teşekkür etti. Bu projelerde maddi güçten ziyade ilk amacın kursiyerlere öz güven kazandırılması olduğunun altını çizen Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bu projeler, sanayide ihtiyaç duyulan kalifiye ara elemanı yetiştirilmesine destek oluyor. Diğer taraftan kursiyer öğrenciler pratik yapma imkanı buluyor.  Özgüvenleri artıyor. Onları hayata hazırlıyoruz.”

Bilgi Evleri ile çocuklara Gençlik Merkezi ile gençlere, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile kadınlara, Engelliler Sarayı ile de engellilere dokunduklarını belirten Çağırıcı, “Bireylerin bilinçlenmesi ailenin bilinçlenmesine, ailenin bilinçlenmesi de toplumun bilinçlenmesini sağlayacak. Gençlerimiz burada bireysel olarak kendilerini yetiştirdikleri gibi öz güvenlerini de arttırıyor. 17 Bilgi Evinde 40 bini aşkın öğrencinin değişik branşlarda kurs aldığını da hatırlatan Çağırıcı, şu an var olan Gençlik Merkezi’ne havuz da ekleyeceklerini ve ilçenin 3 bölgesine daha böyle kompleksler kazandıracaklarını söyledi. Çağırıcı, girişimci bir nesil yetiştirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.


“TESİSLERİN KIYMETİNİ BİLİN” 


Bağcılar’da yaş ortalamasının 27-28 olduğunu belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, “Şu an ilçemizde 10 yıl öncesine göre hamdolsun ciddi imkanlarımız bulunuyor.” dedi.  Gençlere tavsiyede bulunan Öztürk, ”İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile belediyemizin sunduğu imkanlardan yararlanın. Çünkü ilimizde başka bir yerde böyle bir Gençlik Merkezi’nin örneği yok. Bir kurs ile yetinmeyin başka kurslara da katılın.” diye konuştu.

İstanbul Kalkınma Ajansı Proje İzleme Uzmanı Gökhan Çoban ise 2014 yılında gençlerle ilgili 215 projeden 46’sına destek verdiklerini ve 25 TL fon ayırdıklarını ifade etti. Çoban, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Gençlere seslenen Çoban, 161 başarılı proje ile sözleşme yaptık. Sizlerin de başvurularınızı bekliyoruz.” dedi. Programın ilerleyen dakikalarında Gençlik Merkezi Müzik Atölyesi Bağlama Grubu ile Gitar Grubu sundukları müzik ziyafetiyle programa renk kattılar. Ardından Başkan Çağırıcı, Öztürk ve Çoban kursiyerlere sertifikalarını verdi. Ayrıca 30 kursiyerin de KOSGEB sertifikası aldığı program sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. 

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 16:55

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11