banner56

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Başakşehir’de tekli eğitim oranı yüzde 83’e ulaştı Başakşehir’de 96 bin öğrenci, ilk ders ziliyle 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına merhaba dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı
 Başakşehir’de yeni açılan okullarla birlikte tam gün eğitim verilen okulların oranı yüzde 83’e yükseldi. 75 devlet okulunun 62’sinde tekli eğitim veriliyor.

 

Şahintepe’deki Hacı Ali Osman Gül İlkokulu’nda düzenlenen ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, Hacı Ali Osman Gül İlkokulu Müdürü Hasan Basri Yiğit, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Öğrencilerin sahnelediği halk oyunları gösterisi, şiirler ve canlı müzik izleyicilerden büyük alkış topladı.

 

“Ancak hayalleri olanlar dünyayı değiştirebilir”


Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, tüm öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim-öğretim dönemlerini kutlayarak, “Yaz boyunca sizlerin daha iyi bir ortamda ders görebilmeniz için hem fiziki olarak hem de imkânlar açısından bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bir düşünür, ‘Ancak hayalleri olanlar dünyayı değiştirebilir’ der. Bizim bir amacımız da hem öğrencilerimizin ufkunu açmak hem de Türkiye’mizin geleceğini daha iyi okuyabilmeleri için büyük hayaller kurmalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu.

 

“Tekli eğitim oranımız yüzde 83’e ulaştı”


Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik de, Belediye olarak eğitime tam destek vermeye devam ettiklerini belirterek; “2009 döneminde 826 olan derslik sayısı eğitime yapılan yatırımlar ile hızla artarak 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 3 bin 920’ye yükseldi. Örgün eğitim verilen 75 devlet okulumuzun 62’sinde tekli, 13’ünde çift eğitim veriliyor. Tekli eğitim verilen okul oranımız yüzde 83’e ulaştı. Okul sayısı ve artan dersliklerle birlikte 2009 yılında 50 olan derslik başına düşen öğrenci sayısı, 30 olan İstanbul ortalamasının altına inerek 24’e düştü” dedi.

 

“Bir çocuğumuzun bile hayatını değiştirebilirsek ne mutlu bize”


Programda son olarak söz alan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise şunları kaydetti: “Kıymetli öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri bilimin ışığında ve değerlerimiz etrafında yetiştirerek toplum için iyi birer fert olmalarını sağlayacağına inancımız tam. Yeni Milli Eğitim Bakanı’mız ve ekibiyle beraber bir heyecan meydana geldi. Genç bir nüfusa sahibiz. Bir çocuğumuzun bile hayatını değiştirebilirsek ne mutlu bize.”

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 10:20

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11