banner56

Yazar Vakkasoğlu: “kalbimiz sevmekten yorulmaz”

Bağcılar Barbaros Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katılan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilere birlik ve kardeşlik duygularını geliştirmeleri öğüdünde bulunarak, “Kalbimiz sevmekten yorulmaz. Birbirimizi sevelim.” dedi.

Yazar Vakkasoğlu: “kalbimiz sevmekten yorulmaz”
 “Okur-Yazar Buluşmaları” söyleşi programında konuşan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, insanların birbirlerini sevmeleri ve saygı duymaları gerektiğini belirterek, “Aramızdaki muhabbeti güçlendirelim. Bize miras bırakılan medeniyet sevgi medeniyetidir.” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nin “Okur-Yazar Buluşmaları” konulu söyleşi programı Barbaros Anadolu Lisesi’nde düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında konuşan İlahiyatçı-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, toplum olarak kardeşliğe ve komşuluğa önem verdiklerini ifade etti. Toplumsal huzur ve refaha ulaşılması için geçmişten günümüze ulaşan değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Vakkasoğlu, şöyle konuştu: “Birbirimizle selamlaşalım, aramızdaki sohbeti arttıralım. Yuvamızdaki huzuru korumak için gayret gösterelim.”

“ÖĞRENCİLERE ÖĞÜTTE BULUNDU”

Kalbin sevmekten yorulmayacağını da ifade eden Vakkasoğlu, sevgi medeniyeti mirasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Yeryüzündeki tüm canlılara değer verilmesi gerektiğini de belirten Vakkasoğlu, öğrencilere şu öğütlerde bulundu:

“Büyüklerimize saygı gösterelim, küçüklerimize sevgiyle yaklaşalım. Bugünün küçükleri yarının büyükleridir. Adabı muaşerete uygun davranalım. Birbirimize saygısızlık yapmayalım. Herkes birbirinin hakkına riayet etsin. Çok çalışalım. Üzerinize düşen sorumlulukların farkında olun. 600 yılı aşkın dünyaya hükmetmiş bir milletin torunları olduğunuzu unutmayın. Her birinize büyük görevler düşüyor. Çok çalışın ve eğitim hayatınızı dolu dolu geçirin. Bilgi sahibi olun. İş hayatında başarılı olursunuz.” 

Hazreti Mevlana’nın, ‘kusur arayan kusurludur.’ sözüne de atıfta bulunan Vakkasoğlu, “Birbirimizin kusurunu aramayalım. Yardımlaşma ve birlik duygularımızı güçlendirelim.” dedi.

Söyleşi programı sonunda Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Erdoğan, Vakkasoğlu’na, isminin yazılı olduğu kaligrafi tablo hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 08:58

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11