banner56

YAŞADIKLARI KİTAP OLDU

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda terapi eğitimi alan ve meslek kurslarına katılan İffet Genç’in annesi geçmişte yaşadığı sıkıntıları kitap haline getirdi. “Engelliler Sarayı inşa edilmeden önce kızımı büyük zorluklarla büyüttüm. Onun sosyal yaşama katılımını sağlamak için uğraş verirken, bir yandan da yaşadıklarımı kaleme aldım.” dedi.

YAŞADIKLARI KİTAP OLDU
Bağcılar’da yaşayan 69 yaşındaki Nevin Genç, dört çocuğundan birisi olan mental rahatsızlığı bulunan 42 yaşındaki İffet Genç ile yaşadığı sıkıntıları kaleme aldığı kitabında anlattı.

Evlendikten sonra dört çocuk sahibi olduğunu anlatan Nevin Genç, kızı İffet’in küçük yaşta geçirdiği menenjit sonrası mental rahatsızlığa yakalandığını anlattı. Kızını büyütürken eşini kaybettiğini de anlatan Genç, kendisini bekleyen büyük sorunlarla başa çıkmak amacıyla çareler aramaya başladığını ifade etti.
O sıralar 7 yaşına basan kızına zihinsel engelliler eğitimi almasını sağladığını belirten Genç, “Bir yandan diğer bir yandan üç evladımın ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan da Nevin ile ilgilenmeye çalıştım.” dedi

. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 2011 yılında inşa edilerek hizmete sunulmasının ardından kızını kurslara yazdırdığını belirten Genç, “Üç yıldır evladım merkezde eğitim alıyor. Zamanla yetenekleri de ortaya çıktı. Arkadaşları oldu, sosyal yaşamın içinde bulunuyor. Şimdi artık şartlar değişti. Benim de işim kolaylaştı.”

Merkezdeki ahşap boyama, el becerisi gibi kurslara katılan Nevin Genç de mutlu olduğunu belirterek, “Engelliler Sarayı açıldıktan sonra yaşamımız kolaylaştı. Evimden dışarı çıkamazken, şimdi meslek öğreniyorum arkadaşlarımla bolca sohbet ediyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kızıyla verdiği yaşam mücadelesini kitap olarak yazdığını anlatan Nevin Genç, “Bağcılar’da engelliler de artık yaşamın içerisinde. Bağcılar Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerden faydalanıyorlar. Kızım mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum. Ülkemizde benzeri olmayan bir merkezi hizmete açtığı için Allah, Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’dan razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 13:26

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11