banner56

Yangın Söndürme Tatbikatı Heyecanlandırdı

Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Sivil Savunma ve Deprem Haftası Etkinliği’nde İBB İtfaiye ekipleri ile Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin yangın söndürme tatbikatı ilçe sakinleri tarafından heyecanla izlendi.

  Yangın Söndürme Tatbikatı Heyecanlandırdı
 Deprem sonrası okulda çıkan yangın itfaiye erleri tarafından söndürülürken, okulda çıkan yangın sırasında mahsur kalan öğrenciler de sağ salim aşağı indirildi.

Etkinlik çerçevesinde Sunum yapan İBB İtfaiye Eğitim Merkezi uzman eğitmeni Orhan Canpolat alınması gereken tedbirlerle ilgili önemli uyarılarda bulunarak, “Gece uyurken cep telefonunu şarza bırakmayın, çamaşır makinesini çalıştırmayın” dedi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği, İBB İtfaiye Birliği, AFAD ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa düzenlediği Sivil Savunma ve Deprem Haftası Etkinliği programı yoğun katılımla yapıldı.
Programın açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, felaket gelmeden tedbir alınmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı. Çakır, Türkiye’nin sosyal ve fiziki açıdan büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu da belirterek, “Kimseden yardım almaya gerek kalmadan dimdik ayakta durabilmeliyiz. Bu anlamda tatbikatların büyük önemi vardır.” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da mutlu yuva huzurlu toplumun sevgi, saygının yanı sıra güvenli yaşam alanlarının oluşturulmasıyla kurulacağını belirtti. Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bağcılar Belediyesi olarak depreme yönelik hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarımız bu konuda büyük önem kazanmıştır. Ne zaman meydana geleceğini bilmediğimiz depreme karşı çalışmalarımızı emin adımlarla sürdürüyoruz.” dedi. Çağırıcı, hemşehrilerine binalarının depreme dayanıklılık testlerini yaptırması çağrısında bulundu. Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Göksel Çevirgen ise Marmara, Gölcük ve Van depremlerinin bıraktığı yıkımın olumsuz etkisinin uzun yıllar sürdüğünü belirterek, “Depremlerin psikolojik etkisi sonucu uzun süren travmalar yaşandı.” dedi.

UZMANDAN ÖNEMLİ UYARILAR

Programın ilerleyen dakikalarında İBB İtfaiye Eğitim Merkezi uzman eğitmeni Orhan Canpolat, sinevizyon eşliğinde yangın, deprem, toprak kayması gibi felaketlerle karşılaşıldığında neler yapılması gerektiğini anlattı. Canpolat, şu uyarılarda bulundu: “Evde gece uyurken cep telefonu bataryalarınızı şarza bırakmayın. Yine gece çamaşır makinenizi tıka basa doldurup çalıştırmayın. Yangın çıkması durumunda ilk iş olarak itfaiyeye haber verin. Eğer, evinizde doğalgaz kokusu alırsanız elektriği yakmayın, camı ve pencereyi açın, içeriyi havalandırın.”

İstanbul Valiliği afet eğitmeni uzmanı Ahmet Alpaslan Duru da uyarı sinyallerinin ne anlama geldiği konusunda bilgi verdi.

OKULDAN ÖĞRENCİLER SAĞSAĞLİM KURTARILDI

Programın ilerleyen dakikalarında gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatı ilçe sakinlerini heyecanlandırdı. Tatbikat sırasında deprem sonrası 4 katlı okulda meydana gelen yangına müdahalede bulunan itfaiye ekipleri, alevleri büyümeden kısa sürede kontrol altına alırken, mahsur kalan öğrencileri de sağ salim kurtardı.

Programda ayrıca İtfaiye Gönüllüsü çocuklar vatandaşlara karanfil dağıtırken, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın okuduğu duaya amin diyen davetliler, İmam-Hatip Hasan Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’nın yanı sıra çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 10:05

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11