banner56

Üniversite Fuarına Öğrenci Akını

51 üniversitenin stant açtığı Kampüs Bağcılar Tanıtım Fuarı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Kirazlı Metro İstasyonu yanına kurulan stantlar iki gün boyunca LYS’ye hazırlanan öğrencilere hizmet verdi. Öğrenciler, Üniversite yetkilileriyle yüz yüze görüşerek üniversitelerin kampüsleri, burs imkânları, iş sahaları ve puanlarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Üniversite Fuarına Öğrenci Akını
Ülkemizin nüfusunun yüzde 1’inin yaşadığı ve 200 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar farklı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kampüs Bağcılar Tanıtım Fuarı iki gün boyunca öğrencilerin akınına uğradı.
51 üniversitenin tanıtım amaçlı stant açtığı Fuar’ın açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin tercih yaparken geleceklerine yön verdiklerinin altını çizdi. Çakır, “Öğrencilerimiz sosyal imkânları ve eğitimlerini göz önüne alarak değerlendirmede bulunmalılar. Bu anlamda fuar büyük bir önem kazanıyor.” dedi.  Bir ülkenin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri ve bilgisayar teknolojisine aşina olmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerin seçeceği üniversite ile ilgili isabetli tercih yapması için lise son sınıf öğrencilerine yönelik Üniversitemi Seçiyorum Projesi’ni başlattıklarını da belirten Çağırıcı, Fuar’ın da hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de ülkemizde eğitim politikalarıyla yüksek öğrenimin daha verimli olabilmesi için projelerin hizmete sunulduğunu belirterek, “Bu hizmetler bireysel yeteneklerin ortaya çıkmasına büyük katkı sağlıyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise Bağcılar’da öğrenciler için sunulan imkânların başka ilçelerde olmadığını belirterek, “Öğrencilerimiz çok şanslı” dedi.
ÖĞRENCiLER: “TERCİHLER GELECEĞİMİZİ ETKİLEYECEK”
Fuarı ziyaret eden Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Lisesi öğrencileri Derya Öztürk, Hatice Ateş, Nurgül Cesur, Ayşe Keçen ve Fidan Topuz, fuardan çok faydalandıklarını belirterek, “Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı bizim geleceğimizi çizeceğimiz üniversite tercihlerimizi en sağlıklı yapabilmemiz için hizmetler sunuyor. Stantlardaki yetkililerden üniversitelerin kampüsleri ve imkânları hakkında bilgi alıyoruz, burs imkânlarını ve puanlarını öğreniyoruz.” dediler. Yüksek Öğretime Giriş Sınavı’na (YGS) girdiklerini ve şimdi de Lisans Yerleştirme Sınavı’na  (LYS) hazırlandıklarını belirten Barbaros Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri Songül Çapkın ile Ahmet Furkan da psikoloji, fen, sosyal bilimler dalında lisans eğitimi yapmak istediklerini belirterek, “Stantlardaki yetkililerden çok faydalı bilgiler alıyoruz. Üniversitelerle ilgili kitapçıklarda da bilgiler var. Yetkililerle yüz yüze konuşabiliyoruz. Sorularımıza tatmin edici cevaplar alıyoruz. Onları da inceliyoruz. Fuar biz öğrencilere yol gösteriyor. Çok memnunuz.” dediler.
  

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 13:21

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11