banner56

Uluslararası Din Eğitimi Çalıştayı’nda teröre karşı ‘birlik’ çağrısı

Amerika, Fransa, Arnavutluk, Belçika, İngiltere, Cezayir, Kenya, Kuveyt, Ürdün, Tunus ve ülkemizden toplam 150 katılımcının sunum yaptığı Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı’nda Paris’te meydana gelen terör saldırıları ortak bir deklarasyonla kınandı.

Uluslararası Din Eğitimi Çalıştayı’nda teröre karşı ‘birlik’ çağrısı
Değişik ülkelerden ve dinlerden katılımcıların sunum yaptığı Çalıştay’da açıklanan deklarasyonda, terör şiddetle kınanırken, nefret uyandırıcı bir saldırı olduğunun altı çizildi.Bağcılar Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Engelsiz Dünya Platformu’nun Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda ortaklaşa düzenlediği Çalıştay’ın ikinci gününde Paris’te meydana gelen ve 100’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör saldırısı sert bir dille kınandı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada, bir araya geldikleri Çalıştay vesilesiyle terör saldırısında hayatını kaybedenlerin acısını paylaştıklarını ifade etti. Terörün dili, dini ve ırkı olmadığının altını çizen Çağırıcı, “Çalıştay’a farklı ülkelerden ve farklı dinlerden katılımcılar yer alıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun terörü lanetliyorum. Dünyada terör olaylarından en fazla muzdarip olan ülkelerden birisi de Türkiye Cumhuriyeti’dir. Terör olaylarından dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Dinimiz, ‘bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür’ der.  Dünyanın dört bir tarafındaki masum insanlara yönelik terör saldırılarını lanetliyorum, Fransa’ya baş sağlığı dileğinde bulunuyorum. “

“HİÇ BİR İNSAN BAŞKA BİRİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMEMELİ”

Çalıştay Başkanı Prof.Dr. Hakan Sarı ise konuşmasında Fransa’da masum insanların katledildiğini belirterek, çok üzgün olduklarını ifade etti. Sarı, “Hangi dine mensup ve hangi ülkeden olursa olsun tüm insanlar Cenab-ı Allah’ın yarattığı varlıklardık. Hiçbir insan hiçbir insan tarafından öldürülmemelidir. Bu terör saldısını şiddetle kınıyoruz.” dedi.  Amerika George Town Üniversitesi’nden bedensel engelli Julia Watts Belser ise terörist saldırıyı lanetleyerek, “Yahudi inancına göre dua yaptığını belirterek, ‘Bu acılar bir daha yaşanmasın’ dedi. Fransa’dan Josep Haspıro Sedky de Fransa’daki terörist saldırıdan dolayı üzgün olduklarının altını çizerek, duygularını şöyle paylaştı: 

“Bu ilk defa olmadı. Dünyamız maalesef emin bir yer olmaktan çıktı. Bu tarz terörist atakların bir an önce durmasını temenni ediyorum. Bu insanlar arasında nefret duygularını ortaya çıkarıyor.” 

“NEFRET UYANDIRICI“

İngiltere ’den Prof. Dr. Philip Garner da ülkesindeki anma programlarında 2. Dünya Savaşı’nda ölen insanları hatırladıklarını vurgulayarak, “Paris ve Londra’da bu konuyla ilgili konuları liste yapmıştık. Üzüntüyle belirteyim ki; bu listeye Paris’teki saldırılarda ölen masum insanları da eklemek zorunda kaldık. Bu gayri insani nefret uyandırıcı terörist ataktan dolayı ölenlerin yakınlarına üzüntülerimizi iletiyoruz.” dedi.   Kuveyt Devleti ve Kuveyt Görme Engelliler Cemiyeti adına taziyelerini ileten görme engelli Sjnh Alanezı Fahad ise “Son yıllarda gerek İslam gerek diğer ülkelerde meydana gelen terör saldırılarında hayatlarını kaybeden insanların yakınlarına taziyelerimizi iletiyorum.” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:55

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11