banner56

TEGV'den Çocuklara Düş Gezgini

TEGV'nın İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirdiği "Düş Gezgini" projesinin tanıtım toplantısı 20 Ocak Salı günü gerçekleşti.

TEGV'den Çocuklara Düş Gezgini
Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)'nın desteği ile hayata geçirilen "Düş Gezgini" projesinin tanıtım toplantısı 20 Ocak Salı günü İstanbul Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.

Düş Gezgini Projesi'nin temel amacı, İstanbul'da belirli bölgelerde yaşayan İlköğretim 1-8. Sınıf seviyesindeki çocukların sanat erişimine destek olmaktır. Sanat atölyesi olarak tasarlanan bir TIR dorsesinden oluşan Düş Gezgini, proje kapsamında 4 farklı okulda uygulama yapacaktır.

Program özelinde çocukların:Temel sanat kavramları ile tanışmalarını sağlanması, Sanatsal becerilerinin arttırılması, Sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunulması, Sanatsal etkinlikler yoluyla iletişim ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirmesi hedeflenmektedir.

İstanbul'da Esenler, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar ilçelerinde farklı dört okulda etkinlikler yapılarak 1-8. Sınıf düzeyindeki 2500 çocuğa 40 gönüllü ile ulaşılması planlanmaktadır.

Düş Gezgini Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi'ne gelen her çocuk 6 saat boyunca plastik sanatlar alanında etkinliklere katılacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 11:02

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11